Zoektips

Op zoek

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen ervan op de hoogte zijn dat u uw huisdier kwijt bent.

  • Verspreid daarom briefjes met de vermissing. Zet op het briefje het signalement van het dier, de datum en de omgeving van vermissing en uw telefoonnummer. Hang deze briefjes op bij supermarkten, dierenartsen en dierenwinkels.
  • Informeer goed in de buurt of mensen uw dier hebben gezien. Vraag ze ook om in garages, schuren, e.d. te kijken. Vooral katten kunnen overal komen.
  • De dierenambulance zal in veel gevallen de eerste instantie zijn die een dier oppikt. Dierenambulance De Wissel is te bereiken op 058-2663370.
  • Vraag bij de dichtstbijzijnde dierenarts of er een dier is binnengekomen. Een aangereden dier zal vaak eerst daar terecht komen voordat het naar een opvang wordt gebracht.
  • Meld uw huisdier aan op www.amivedi.nl. Ook op Facebook zijn vele pagina’s waar u een dier kunt aanmelden, bedenk wel dat niet iedereen Facebook heeft of niet net op die ene pagina terechtkomt waar u het dier heeft aangemeld.
  • Bent u een hond kwijt? Dan kunt u ook contact opnemen met de plaatselijke politie, zij krijgen ook wel eens meldingen binnen.

 

Belangrijk om te weten

Dieren die in het asiel worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de asielen op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat asielen binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat uw vermiste dier onverhoopt na 14 dagen wordt geplaatst bij een nieuw baasje.