Vaccinaties

Een geldige vaccinatie

Een belangrijke eis die we stellen voordat uw kat bij ons in het pension wordt opgenomen, is dat uw kat in het bezit is van een geldige vaccinatie. De vaccinatie moet gedurende de gehele pensionperiode geldig zijn. Het is daarom van belang dat de vaccinatie officieel in een entbewijs is genoteerd met een stempel van de dierenarts. Neem bij elk bezoek aan het pension dit entbewijs mee.

Het is belangrijk dat uw kat goed gevaccineerd is omdat uw kat hier in een groep met andere katten terecht komt. We willen het risico op het doorgeven van ziektes zo veel mogelijk beperken. Dat betekent ook dat als u een kat heeft die nooit buiten komt en daarom nooit gevaccineerd is, uw kat toch een geldige vaccinatie moet bezitten op het moment dat hij/zij in pension komt. Wanneer uw kat nog nooit gevaccineerd is vragen wij u om die eerste enting minstens een week voor aanvang van de pensionperiode te laten toedienen.

Zonder een geldige vaccinatie of entbewijs zal uw kat geweigerd worden voor een verblijf in het pension. Controleer daarom uiterlijk 2 weken van te voren of vaccinatie nog geldig is. Gaat het om een noodgeval, neem dan van te voren even contact met ons op over eventuele opvang in de quarantaine.

De verplichte vaccinaties zijn:

  • vaccinatie tegen Niesziekte
  • vaccinatie tegen Kattenziekte

Chippen

Het is niet verplicht dat uw kat gechipt is met een identificatiechip. Wel is het sterk aan te raden om uw kat te laten chippen en registreren. Wilt u dat uw kat gechipt wordt tijdens het verblijf in het pension dan kunt u dat aangeven bij het brengen van de kat. Wij zorgen dan dat uw kat gechipt en geregistreerd wordt.

Sterilisatie/castratie

Het is niet verplicht dat uw kat “geholpen” is, er kunnen namelijk redenen zijn waarom dat niet gebeurd is (de kat is nog te jong, de kat mag niet onder narcose wegens hartprobleem, de kat is een fokdier etc). Wel willen we u op het hart drukken dat het zeer verstandig is om uw kat te laten helpen in verband met het doorgeven van ziektes, ongewenste zwangerschap, ongewenst seksueel gedrag etc).

Het nadeel van een niet geholpen kat in pension is dat we dan niet kunnen garanderen dat we een geschikte plek voor hem/haar hebben tijdens uw pensionperiode. Geef duidelijk aan bij het boeken van de periode dat uw kat niet geholpen is, dan kunnen we vaak meteen al kijken of er plek is en teleurstelling voorkomen.

Als dierenopvang zijn we geen voorstander van ongeholpen katten.