Noodfonds successen

Dieren in nood

In De Wissel krijgen we helaas regelmatig dieren binnen die zijn aangereden, gewrichtsproblemen hebben of om andere redenen dure operaties nodig hebben. Dat soort bedragen hebben we vaak niet zo maar klaar liggen. Omdat we natuurlijk onze dieren de best mogelijke zorg willen geven, hebben we specifiek voor deze dure operaties een noodfonds. Daarop kan u een bedrag storten om deze dieren te helpen. Dat geld gaat specifiek naar deze operaties en behandelingen toe en nergens anders heen.

Rekeningnummer noodfonds: NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel o.v.v. Noodfonds.

Gelukkig doneren dierenvrienden regelmatig aan het noodfonds en hebben we al veel dieren kunnen helpen. Deze succesverhalen plaatsen we hier zodat u kunt zien dat uw geld ook goed terecht komt.

 

Chippie

 

Kitten Chippie is klaar voor zijn nieuwe leven! Deze jonge kitten kwam, samen met een ander verwilderd kitten, half november bij ons binnen via een vangactie. Hij was geboren als wilde kat en vond het bij ons vreselijk eng…. Mensen vond hij maar niks, laat staan dat hij in staat was om te genieten van een aai of knuffel. En het zat niet mee voor hem: hij bleek ook nog eens entropion aan zijn rechter oog te hebben. Dat betekent dat een ooglid een beetje naar binnen krult, waardoor de haartjes op het oog komen en irriteren. Met ontstekingen, en bij geen behandeling, zelfs kans op blindheid. Daar konden we hem natuurlijk niet mee laten zitten.

 

Chippie ging onder het mes bij de Sterkliniek. Daar kreeg hij een mooie ooglidcorrectie! Het genezen nam wel wat tijd in beslag, even leek het er zelfs op dat de operatie niet geslaagd was. Maar Chippie is een doorzetter! Nu, eind januari, is het eindelijk zo ver: Chippie is genezen verklaard en mag naar huis! Hij is namelijk al gereserveerd en gaat nu meteen door naar zijn nieuwe huis. Daar zitten de nieuwe baasjes al weken in blijde verwachting. Superlief dat ze zo veel geduld hebben gehad met hem en het geen probleem vonden om op hem te wachten.

 

En niet alleen zijn oog is helemaal bijgetrokken, ook zijn gedrag is helemaal om! Zo bang en boos als hij was op ons, zo blij, speels en gezellig is hij nu! Alle knuffeltherapie van ons en onze vrijwilligers heeft bergen verzet. Chippie vind het soms nog wel even spannend, maar komt dan meteen weer terug voor een knuffel of aai. We denken dat hij onwijs gaat genieten van zijn nieuwe leven! Van verwilderde zwerfkat, naar knuffelige huiskat. Hoe mooi kan het werk in de opvang zijn.

 

 

Cindy

Slecht verzorgd worden door je eigenaar, geen vast huis hebben, slecht gebitje, lange nagels, kaal geworden door slechte voeding en dan ook nog eens een knietje hebben dat steeds slechter wordt…. niet elk dier treft het met zijn of haar lot. Gelukkig veranderde de toekomst voor Cindy nadat ze bij de Wissel terecht kwam.

Vlinderhondjes Cindy en Daisy kwamen uit een onhoudbare situatie, hun gezondheid was verre van optimaal. Dankzij zeer begane mensen in hun omgeving kwam er na maanden toch schot in de zaak en zijn de hondjes eindelijk bij de Wissel beland. Hier bleek al snel dat er van alles aan de hand was met de hondjes. De eerste stap was dan ook een controle bij de dierenarts. Veel van hun klachten kwamen puur door te weinig of slechte verzorging en waren redelijk simpel op te lossen. Tijd, liefde en goed eten doen wonderen.
Helaas bleek er toch een klacht bij de 10 jarige Cindy aanwezig te zijn die niet zo simpel op te lossen was: een patella luxatie van haar knie. Die werd zo snel ernstig dat ze op een gegeven moment er niet meer op liep. Zo kon ze niet verder. Maar een operatie is een dure aangelegenheid. En een hele hap geld voor de Wissel om op te brengen…
Gelukkig is er het Noodfonds, een rekening waar mensen geld op kunnen storten speciaal voor medische noodgevallen. Dit geld wordt puur gebruikt voor operaties die anders niet op te brengen zijn voor de opvang. Een heel specifiek potje geld waarvan zeker is waar het voor gebruikt wordt. En daar hebben gulle gevers hun donaties op gestort, genoeg om de operatie voor Cindy te kunnen betalen! Meer informatie over het Noodfonds van de Wissel vindt u hier.

Dan nog blijft het natuurlijk nog een heftige en spannende operatie die wel goed uitgevoerd moet worden. De Sterkliniek in Leeuwarden verzorgt alle operaties en medische zorg voor de dieren in de Wissel en was onze eerste keus voor deze zorgvraag. Zij durfden deze verantwoordelijkheid wel aan en hebben aangeboden om de operatie en de nazorg op zich te nemen.

Cindy en Daisy2
Cindy is 31 maart professioneel bij hun geholpen aan haar probleem en is nu aan het herstellen bij een medewerker in huis. Het is een heftige operatie voor een hond en Cindy krijgt nu de tijd en zorg om goed te herstellen. We hopen dat ze zich snel beter voelt.
We zijn alle Noodfonds donateurs ontzettend dankbaar voor hun giften! Zonder hun zijn deze operaties bijna niet te betalen voor de opvang. Ook de Sterkliniek bedanken we voor hun kennis, zorg en professionaliteit. Dankzij hun hulp hoeft er niet beknibbeld te worden op de kwaliteit van de zorg die we onze dieren willen leveren.
Pas nadat duidelijk is dat Cindy goed vooruit gaat en zich beter voelt zal ze herplaatst worden. Wanneer ze op de website staat kan er voor haar gereageerd worden. Voorlopig blijft ze nog even thuis en wensen we haar veel beterschap toe.

Beer, Bobbie, Joska en Tutte

Niet alle dieren treffen het met de omstandigheden in hun leven. Zeker nu geld steeds vaker een struikelblok is voor mensen om hun dier goed te kunnen verzorgen, ontstaat er veel leed achter de gesloten voordeuren. Zo ook voor vier oude hondjes uit een dorpje in Friesland.

Omdat er geen geld was voor medische verzorging werden de dieren niet behandeld voor de legio medische kwalen waar ze aan leden. Dat resulteerde in vervilte en vieze vachten, extreme kaalheid, ontstoken huid, lange nagels, slechte gebitten, ontstoken ogen en ontstoken oren.

Gelukkig zijn de hondjes ontdekt door dierenvrienden, bij de Wissel terecht gekomen en werden ze meteen behandeld. Een hele onderneming: 3x in de week wassen met medicinale shampoo, 6x daags ogen zalven, 2x daags oren zalven, tabletten slikken en bezoekjes aan de Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen en het viertal is klaar voor herplaatsing!

Al deze behandelingen kosten echter wel een aardige duit. Gelukkig heeft de Wissel een speciaal potje voor dit soort noodgevallen: het Dieren Noodfonds. Dit geld is speciaal gereserveerd voor medische behandelingen zoals in dit geval. Wilt u helpen om dieren als Joska, Beer, Bobbie en Tutte er weer bovenop te krijgen? Doe dan een donatie op het Dieren Noodfonds:

NL28INGB0006542845 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel onder vermelding van “Noodfonds de Wissel”.

Molly

Molly is een oud Kooiker hondje van 12,5 jaar. Omdat haar oude baasje de verzorging niet meer op zich kon nemen is ze op deze respectabele leeftijd naar de opvang gekomen. Een hele ervaring voor zo’n oude hond. Ze vond het ook moeilijk om te wennen maar vond uiteindelijk haar draai bij ons.

Na een onderzoek van de dierenarts bleek ook nog eens dat ze qua gezondheid niet helemaal in orde was. Niet gek voor een ouMolly kooiker1de hond, ouderdomskwaaltjes horen er nu eenmaal bij. Maar hier moest wel iets aan gebeuren. Twee kleine mamatumoren en een gebitje met flink wat tandsteen waren de redenen om toch een afspraak bij de dierenarts te maken.

Molly moest onder narcose zodat de tumoren verwijderd konden worden en het gebitje netjes schoongemaakt kon worden. Een handeling waar flink wat kosten bij kwamen kijken. Van tevoren moest er namelijk ook nog een longfoto gemaakt worden om zeker te weten dat er geen uitzaaiingen waren. Dan lopen de kosten snel op.

Gelukkig was al snel duidelijk dat er weer voldoende donaties gemaakt waren op het Dieren Noodfonds zodat de operatie en foto zonder problemen betaald konden worden! Wij als opvang zijn hier ontzettend blij mee en Molly natuurlijk nog meer. De operatie is netjes verlopen en Molly is snel hersteld.

Een paar dagen na de operatie kon ze ook nog eens verhuizen naar een nieuwe eigenaar! Een verhaal met een echt happy end voor de senior.

Wemke

In januari kwam er weer eentje binnen, een gewonde poes die een medische ingreep nodig heeft. Wemke is gevonden in een grote groep “wilde” katten in Leeuwarden. Ze werden daar verzorgd door een enthousiaste kattenliefhebster zodat ze gevangen konden worden. Eenmaal bij ons in de opvang bleek dat Wemke lichamelijk wat mankeerde.

De dierenarts van de Sterkliniek heeft haar nagekeken en toen bleek wat er aan de hand was: haar knieschijf lag los. Onhandig en pijnlijk. Daar moest dus wat aan gedaan worden. Er werd een operatie ingepland zodat de aanhechting van de kniepees verplaatst en vastgezet kon worden met een pennetje en het gewrichtskapsel korter gemaakt kon worden.

Een hele operatie. Daarna was het van belang dat Wemke een aantal weken hokrust kreeg zodat alles rustig kon genezen. Ze zit daarom nu nog in een hokje om te herstellen. Maar het gaat wel goed met haar! Nu de pijn weg is komt haar karakter ook meer naar boven en blijkt ze een lief en gevoelig poesje te zijn. Een beetje verlegen maar erg aanhankelijk.

 

Wemke is een leuke poes die de operatie echt nodig had. En dankzij het Noodfonds is dat weer gelukt en gaat Wemke een mooie toekomst tegemoet.

Valerio

Valerio is een mooie grote kater die binnenkwam zonder dat er een eigenaar bekend was, vandaar dat hij ingeschreven werd als zwerver. Een bezorgde dierenliefhebber had namelijk gezien dat hij aangereden werd door een auto! De auto is doorgereden maar de vinder heeft zich gelukkig wel bekommerd over Valerio. De Dierenambulance werd ingeschakeld en de gewonde kater werd snel naar de opvang gebracht.

Helaas was Valerio niet gechipt en kon zijn eigenaar niet op de hoogte gebracht worden van de vervelende situatie waarin de kat verkeerde.

Bij ons was duidelijk dat hij een flinke tik gehad had. Hij had er zelfs een bloedneus van. Maar zijn voorpoot bleek de hardste tik te hebben opgelopen. Na onderzoek bij de Sterkliniek werd al snel duidelijk dat het opperarmbeen van zijn linkervoorpoot gebroken was. Geen optie om hem zo te laten lopen. De poot moest eraf of er moest geopereerd worden.

Het Dierennoodfonds was hier weer de redder! Omdat er genoeg geld op gedoneerd was kon de operatie voor de breuk gepland worden. Zo kan de poot van Valerio behouden blijven, en dat is altijd veel fijner voor het dier.

Bij de Sterkliniek is Valerio onder zeil gegaan en zijn de botten op de goede manier aan elkaar gezet. Die worden nu bij elkaar gehouden door een pin en een externe fixatie. Wanneer de botten 6 weken de tijd hebben gehad om te helen mag de externe fixatie pas verwijderd worden. Tot die tijd moet Valerio in een hokje blijven zodat hij rust houdt.

Hij meteen ook maar gecastreerd, dan hoeft hij daarvoor geen tweede keer onder narcose.

Gelukkig is Valerio er rustig onder en ondergaat hij de hele behandeling prima. Hij is een rustige kater van nature en een beetje verlegen. We denken dat hij straks wel erg blij is als hij weer zijn hokje uit mag

Valerio knapt langzaam op en gebruikt zijn poot al steeds meer. We hebben goede hoop dat hij er snel weer bovenop is en herplaatst kan worden. We willen alle Noodfonds donateurs weer van harte bedanken voor het feit dat ze ons de mogelijkheid hebben verschaft om dieren als Valerio de beste tweede kans te gunnen.

 

 

 

 

 

 

Nelis

Nelis is op 23 september 2014 gevonden in de Knoopstraat in Leeuwarden. Kort daarvoor heeft hij waarschijnlijk een aanvaring met een auto gehad want zijn linker voorpoot leek te zijn gebroken. Nelis is daarom naar de dierenarts gebracht en uit foto’s bleek het opperarmbeen te zijn gebroken, precies doormidden. Omdat een operatie noodzakelijk was om de beide delen weer aan elkaar te kunnen krijgen is het noodfonds ook nu weer ingeschakeld De operatie is goed verlopen en Nelis zijn poot zit in een stelling.

Binnen een paar dagen was Nelis al gewend aan zijn stelling en hij loopt intussen vrolijk weer door zijn verblijf. De stelling kan na een week of 6 weer worden verwijderd.

 

Roemer

 

Het Noodfonds is weer goed van pas gekomen! Deze prachtige kater, Roemer genoemd door ons, werd gevonden op straat met een gebroken poot. Helaas was hij niet gechipt en kon zijn eigenaar niet op de hoogte gebracht worden van zijn vervelende situatie. Roemer werd naar de Wissel gebracht en lag daar sneu in zijn hokje.

 

Bij de dierenarts bleek dat zijn rechterachterpoot op verschillende plaatsen gebroken was. Een situatie die wel meteen aangepakt moest worden. Roemer kon zo niet de verplichte 14 dagen afwachten of zijn eigenaar nog langs zou komen.

Bij de Sterkliniek is Roemer daarom meteen geholpen en is de breuk gezet. Met behulp van pinnen en een stellage aan de buitenkant van zijn poot is er voor gezorgd dat de botten weer netjes op elkaar aansluiten en niets meer van zijn plek kan komen. Roemer moet het nu rustig aan doen zodat de botten weer aan elkaar groeien en hij straks weer een sterke achterpoot heeft.

Zo’n dure operatie had niet gekund zonder steun en is mogelijk dankzij de donaties die zijn gedaan voor het Noodfonds. Het goedkopere alternatief was anders amputatie van de poot geweest. Dankzij het Noodfonds kan hij nu zijn poot houden! Roemer heeft zich hier ontpopt tot een geweldige kat met een super karakter. Hij is ontzettend knuffelig en houdt enorm van aandacht en kopjes geven. Hij lijkt nu nergens meer last van te hebben en loopt al prima op zijn poot. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij na zijn herstelperiode makkelijk een nieuwe eigenaar zal vinden, als zijn huidige eigenaar hem hier niet op komt halen.

Namens Roemer iedereen bedankt voor de donaties voor het Noodfonds! Op naar het volgende dier dat deze hulp hard nodig heeft!

 

 

 

Rambo

Rambo is een lieve Amerikaanse bulldog van 4 jaar.
Helaas bleek hij na binnenkomst in het asiel gescheurde kruisbanden te hebben, waardoor hij een dure operatie aan zijn knie nodig had.

Omdat er in een asiel niet veel geld is, moest hier een oplossing voor gevonden worden.
Deze oplossing kwam in de vorm van een aantal vrijwilligers die een aantal winkels en bedrijven benaderd hebben om Rambo te sponsoren, en het resterende bedrag is vanuit de opbrengsten van ons standwerkteam gekomen.

Dinsdag 28 augustus was een belangrijke dag voor Rambo, toen werd hij namelijk geopereerd. Alles is gelukkig helemaal goed gegaan, en vrij snel daarna heeft hij ook een nieuwe baas gevonden.

Voor Rambo is gelukkig alles weer goed gekomen, maar omdat we voor alle dieren een goede afloop willen hebben we besloten voor dergelijke dieren een noodfonds te starten. Mocht u dus dergelijke dieren willen helpen, dan kunt u uw gift storten in het noodfonds!