Over ons

Stichting Dierenopvang de Wissel

Stichting Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden bestaat al sinds 1957. De Wissel heeft in al die jaren dezelfde functie gehad: het opvangen en herplaatsen van dakloze dieren. Door de jaren heen is de opvang gegroeid en doorontwikkeld tot een vooraanstaande opvang in Friesland. Met behulp van giften, donaties en erfenissen streeft De Wissel naar  optimaal welzijn voor de dieren die tijdelijk in de opvang verblijven.

Opvang

In de Wissel worden niet alleen dakloze of verdwaalde dieren opgevangen. Ook dieren die worden afgestaan door hun eigenaar worden hier tijdelijk gehuisvest en herplaatst. Het opvanggebied van de Wissel omvat de volgende gemeenten: Leeuwarden, Waadhoeke, Harlingen, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog.

Pension

De Wissel heeft niet alleen een asielfunctie. Er is ook een kattenpension aanwezig. Hier kunnen katten tijdens vakanties van hun eigenaren veilig en aangenaam verblijven. De inkomsten van het pension komen volledig ten goede aan de dieren in de opvang. Lees hier alles over ons kattenpension.

Hondentraining

Bij De Wissel kunt u terecht voor training en begeleiding van u en uw hond. Gedragsproblemen zijn vaak goed te voorkomen en/of te behandelen. We bieden persoonlijke begeleiding van een gediplomeerde trainer. Op die manier worden asielhonden tijdens hun verblijf in de opvang al voorbereid op herplaatsing en helpen we nieuwe eigenaren van asielhonden aan een goede start. Ook mensen van buitenaf die hulp willen met hun hond zijn van harte welkom op onze hondentraining.