Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Zoektips

Huisdier kwijt? Breng zoveel mogelijk mensen ervan op de hoogte. Lees hieronder al onze zoektips.

Tips

  • Verspreid briefjes met de vermissing. Zet op het briefje het signalement van het dier, de datum en de omgeving van vermissing en je telefoonnummer. Hang deze briefjes op bij supermarkten, dierenartsen en dierenwinkels.
  • Informeer goed in de buurt of mensen uw dier hebben gezien. Vraag ze ook om in garages, schuren, e.d. te kijken. Vooral katten kunnen overal komen.
  • De dierenambulance zal in veel gevallen de eerste instantie zijn die een dier oppikt. Dierenambulance de Wissel is te bereiken op 058-2663370.
  • Vraag bij de dichtstbijzijnde dierenarts of er een dier is binnengekomen. Een aangereden dier zal vaak eerst daar terecht komen voordat het naar een opvang wordt gebracht.
  • Meld je huisdier aan op www.amivedi.nl. Ook op Facebook zijn vele pagina’s waar je een dier kunt aanmelden, bedenk wel dat niet iedereen Facebook heeft of niet net op die ene pagina terechtkomt waar je het dier heeft aangemeld.
  • Bent je een hond kwijt? Dan kan je ook contact opnemen met de plaatselijke politie, zij krijgen ook wel eens meldingen binnen.

Goed om te weten

Dieren die in het asiel worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de opvangen op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat opvangen binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf regelmatig te informeren of een vermist dier misschien in de opvang is binnengebracht. Kijk bijvoorbeeld dagelijks op onze website bij de gevonden dieren. Dit om te voorkomen dat jouw vermiste dier onverhoopt na 14 dagen wordt geplaatst bij een nieuw baasje.