Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Afstand doen

Helaas kunnen we niet ons hele leven vooruit plannen en gebeuren er onvoorziene dingen waardoor een mensenleven op zijn kop komt te staan. Dat kan ook betekenen dat je de zorg voor jouw huisdier niet meer kan garanderen en deze herplaatst moet worden.

Zorg overnemen

In veel gevallen kunnen we je helpen met het overnemen van de zorg van jouw huisdier. Voor honden en katten uit ons opvanggebied kunnen we een regeling treffen waarbij het dier bij ons in de opvang komt en weer herplaatst wordt. Je kan er vanuit gaan dat we met evenveel zorg voor jouw huisdier, als voor een zwerfdier op zoek gaan naar een geschikt nieuw baasje. Zo voorkom je dat jouw dier in de handel of andere ongewenste situaties terecht komt.

Op afspraak

Als je afstand moet doen van je dier, neem dan eerst telefonisch contact met ons op via 058-2664300. In dat gesprek kunnen we bepalen of we jouw dier op kunnen nemen. In de zomer bijvoorbeeld kan het misschien gebeuren dat we geen plek hebben. We informeren je dan meteen over de mogelijkheden, eisen en kosten die erbij komen kijken (entingen, paspoort etc.).

Tijdens het brengen van het dier willen we graag dat je zelf mee komt, hoe moeilijk dat misschien ook is. Ten eerste hebben we jouw handtekening nodig. Maar ook kunnen we zo genoeg informatie noteren over het dier zodat we die weer zo zorgvuldig mogelijk kunnen herplaatsen. Hoe meer we weten over het karakter, gedrag, voorkeuren en verzorging, hoe sneller we jouw dier weer aan een tweede kans kunnen helpen.

Dieren bij elkaar houden?

Kom je een duo brengen dat echt bij elkaar hoort? Dan zullen we ons uiterste best doen om ze ook samen weer te herplaatsen. Vaak lukt dat prima en geven een duo ook echt de tijd om samen te verhuizen.

Soms lukt het echter niet en zit een duo maanden in de opvang zonder dat het lukt om voor beiden hetzelfde huisje te vinden. Dan kan het zijn dat we het besluit nemen om ze toch apart van elkaar te plaatsen.

Afstand doen in ons opvanggebied

We werken als opvang met een specifiek opvanggebied. Niet alle gemeenten in Friesland vallen daaronder. Geef daarom in uw eerste gesprek duidelijk aan in welke gemeente je woont, dat voorkomt verwarring bij het brengen van het dier. Ons opvanggebied bestaat uit gemeente Leeuwarden, Waadhoeke, Harlingen, Vlieland, Ameland en Terschelling.

Afstand buiten opvanggebied is alleen mogelijk in uitzonderingsgevallen, en wanneer we niet vol zitten.

Hiervoor kan je telefonisch contact opnemen. Tijdens dit gesprek kunnen we zien of we iets voor je kunnen betekenen. Ons nummer is 058-2663400.

 

Kosten

De kosten voor het afstaan van een dier binnen ons opvanggebied zijn:

Hond afstand € 95,- de hond moet in bezit zijn van een geldige inenting incl gezondheidsverklaring. Heeft hij/zij dat niet, dan moet u dat alsnog van te voren regelen bij de dierenarts.

Kat afstand € 70,- de kat moet in bezit zijn van een geldige inenting incl gezondheidsverklaring. Heeft hij/zij dat niet, dan moet u dat alsnog van te voren regelen bij de dierenarts.

Kitten afstand € 30,- vanaf een leeftijd van 9 weken. Enting is verplicht vanwege kattenziekte.

Konijn afstand € 27.50,- als het konijn ingeënt is, € 47.50,- als het konijn niet ingeënt is.

Wanneer je afstand moet doen maar niet in ons opvanggebied dan wijken de kosten af en kom je uit op een hoger bedrag. Neem hiervoor contact met ons op.