Gevonden dieren

Vermist huisdier

Het zal u maar overkomen. Uw geliefde viervoeter is vermist. U heeft uren buiten geroepen, maar helaas uw hond of kat is nergens te bekennen. Vermiste huisdieren, hoe vindt u ze terug?

Online

De dieren die bij de Wissel binnenkomen, worden binnen een dag met foto op deze website en op www.amivedi.nl gezet. Op Amivedi kunt u ook een melding maken dat uw dier vermist is. Op mijndieriszoek.dierenbescherming.nl kunt u ook een melding maken van een vermissing. Op onze eigen Facebookpagina komen alle gevonden dieren 1 keer in de week met foto en beschrijving te staan.

Ga naar:

 

Neem contact op

Neem telefonisch contact op met het dichtstbijzijnde asiel. Een gevonden huisdier wordt namelijk over het algemeen naar het asiel gebracht. Het beste kunt u even bellen met het asiel in plaats van het sturen van een mail. Over de telefoon worden u gerichte vragen gesteld, waardoor het zoeken naar uw huisdier vergemakkelijkt wordt.

Informeer bij dierenambulances in uw regio of zij uw huisdier hebben gevonden. Het is erg belangrijk om zowel bij het asiel als bij de dierenambulance te informeren.

Ook dierenartsen krijgen soms meldingen over aangelopen honden of katten. Neem dus contact op met de dierenarts bij u in de buurt.

Chippen en registreren

Heeft uw dier een chip, check dan op www.chipnummer.nl of je dier goed geregistreerd staat. Blijkt dat er gegevens verouderd zijn? Pas die dan meteen aan. Zo kan er meteen contact opgenomen worden als het dier ergens opduikt en gecheckt wordt op een chip.