Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Kattenpension

In het pension vangen we katten op die tijdelijk niet thuis kunnen blijven maar wel weer naar huis gaan. Dit kan zijn tijdens je vakantie maar bijvoorbeeld ook wanneer je een ziekenhuisopname verwacht, met een verbouwing of verhuizing zit of een andere reden heeft dat je kat even niet thuis kan zijn.

Tijdelijke opvang voor de kat

De groepsverblijven zijn modern en van alle gemakken voorzien. Je kat wordt bij ons goed verzorgd door gediplomeerde medewerkers, gemotiveerde stagiaires en betrokken vrijwilligers. Medische zorg zal altijd verzorgd worden door onze vaste dierenarts als dit noodzakelijk is.

Boek alsjeblieft ruim op tijd. Bespreek de periode voor het pension van uw kat op tijd. Schoolvakanties kunnen vrij snel volgeboekt worden, met name de zomervakantie. Boekingen worden uitsluitend telefonisch gemaakt. Je kan ons bereiken tijdens openingstijden op:

058 - 2664300

Voordelen

  • kattenkamers volop vermaak
  • maximaal 8 katten per kamer
  • toegang tot buitenverblijf
  • hoge plankjes
  • mandjes op de grond
  • schuilhokjes
  • zomers verkoeld
  • winters verwarmd

Handig om te weten

Ben je nog nooit bij ons geweest voor een pensionverblijf voor je kat? Kom dan gerust van te voren een keertje kijken. Dan kan je met eigen ogen zien hoe mooi de verblijven eruit zien en kan je al je vragen stellen. Het is fijn om van te voren te weten waar uw huisdier terecht komt en het moet voor jou ook goed voelen. Een bezoekje voor bezichtiging is vrijblijvend en kan op afspraak tijdens openingstijden.

De katten verblijven gezamenlijk in kattenkamers die ingericht zijn met mandjes, kleedjes, speeltjes, krabbomen en uiteraard water en brokjes. De groepen worden niet groter dan maximaal 8 katten per kamer. Zo blijft er voor elke kat voldoende persoonlijke ruimte over en voelen ze zich niet ongemakkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden voor ze om lekker te liggen of te slapen; hoge plankjes voor de wat onzekere maar wel nieuwsgierige katten, mandjes op de grond voor de zelfverzekerde typjes die zich overal op hun gemak voelen en schuilhokjes waar de bangerikjes rustig de tijd kunnen nemen om te wennen aan hun vakantieadres.

De katten hebben het hele jaar door de gelegenheid om naar het buitenverblijf te kunnen door middel van een kattenluikje. Als het weer goed is staat de deur open. In de zomer wordt de vloer gekoeld en kunnen de katten heerlijk hun verkoeling vinden in het binnenverblijf. In de winter wordt de vloer verwarmd en is de deur naar het buitenverblijf gesloten. Zo blijft het aangenaam in het binnenverblijf maar kan een avontuurlijke overwinteraar wel door het kattenluik naar buiten voor een frisse neus.

De kosten voor pension zijn €10,- per nacht. Als je twee of meerdere katten brengt die uit hetzelfde huishouden komen dan krijg je 10% korting op het totaalbedrag.

Wanneer je jouw boeking moet annuleren dan vragen we dat om dat op tijd te doen. Tot 2 weken voor uw boeking kunt u kosteloos annuleren. Ben je genoodzaakt om later te annuleren, dan brengen we 50% van het bedrag in rekening. Ook bij niet opdagen zonder annulering zijn we genoodzaakt om de helft van het bedrag in rekening te brengen.

Als zonder schriftelijk bericht een dier niet op de afgesproken dag wordt opgehaald dan zenden wij je een aangetekende brief. Is er binnen twee weken na de verzenddatum geen nader bericht ontvangen, of als blijkt dat de aangetekende brief niet in ontvangst is genomen, dan wordt het dier beschouwd als een dier waarvan door jouw afstand is gedaan aan de Stichting Dierenopvang de Wissel. Er zal in dat geval een nieuwe baas voor het dier worden gezocht. Totdat we een nieuw baasje hebben gevonden worden de door ons gemaakte kosten volledig bij jou in rekening gebracht.

De katten worden gevoerd met Hill”s brokken. Mocht jouw kat dieetvoer nodig hebben wegens medische klachten dan kan je dit bij het boeken van het pension aangeven (en eventueel meenemen als we dat niet standaard op voorraad hebben). Hetzelfde geldt voor medicijnen. Alle tabletten, zalfjes en poeders kunnen door de opgeleide medewerkers toegediend worden. Alleen bepaalde injecties zijn niet altijd mogelijk, overleg dit duidelijk wanneer je het pension boekt.

Wanneer het nodig is kan een kat in een hokje verblijven. Een aantal keer per dag wordt er door een vaste medewerker bij de dieren gecontroleerd en twee keer per dag krijgen de katten eten. De vele vrijwilligers zorgen voor extra aandacht en een welkome knuffel en aai. Wanneer je meerdere katten hebt zullen we die altijd samen in een kamer plaatsen.

 

Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan staan wij altijd in contact met een zeer kundige dierenartspraktijk waarvan de dierenarts ook bij ons op locatie komt. We zullen jouw kat dan na laten kijken en waar nodig behandelen. De kosten zijn wel voor eigen rekening en kunnen bij het ophalen van de kat afgerekend worden. Wanneer er niets ernstigs aan de hand is zullen we zonder overleg het dier behandelen (bijvoorbeeld bij niesziekte). Gaat het om iets ernstigers dan zullen we eerst contact met jou (of jouw contactpersoon) proberen te leggen voordat we verder gaan met behandelen. Geef daarom altijd je huidige telefoonnummer door of geef aan dat je een contactpersoon in Nederland hebt waar we contact mee kunnen leggen als je in het buitenland verblijft.

Een belangrijke eis die we stellen voordat de kat bij ons in het pension wordt opgenomen, is dat de kat in het bezit is van een geldige vaccinatie. De vaccinatie moet gedurende de gehele pensionperiode geldig zijn. Het is daarom van belang dat de vaccinatie officieel in een entbewijs is genoteerd met een stempel van de dierenarts. Neem bij elk bezoek aan het pension dit entbewijs mee.

Het is belangrijk dat de kat goed gevaccineerd is omdat jouw kat hier in een groep met andere katten terecht komt. We willen het risico op het doorgeven van ziektes zo veel mogelijk beperken. Dat betekent ook dat als je een kat hebt die nooit buiten komt en daarom nooit gevaccineerd is, de kat toch een geldige vaccinatie moet bezitten op het moment dat hij/zij in pension komt. Wanneer jouw kat nog nooit gevaccineerd is vragen wij je om die eerste enting minstens een week voor aanvang van de pensionperiode te laten toedienen.

Zonder een geldige vaccinatie of entbewijs zal de kat geweigerd worden voor een verblijf in het pension. Controleer daarom uiterlijk 2 weken van te voren of vaccinatie nog geldig is. Gaat het om een noodgeval, neem dan van te voren even contact met ons op over eventuele opvang in de quarantaine.

De verplichte vaccinaties zijn:

vaccinatie tegen Niesziekte
vaccinatie tegen Kattenziekte

Ook zien we graag dat elke kat die bij ons logeert ontwormt en ontvlooid is.

Het is niet verplicht dat je kat gechipt is met een identificatiechip. Wel is het sterk aan te raden om een kat te laten chippen en registreren. Wil  je dat jouw kat gechipt wordt tijdens het verblijf in het pension dan kan je dat aangeven bij het brengen van de kat. Wij zorgen dan dat jouw kat gechipt en geregistreerd wordt.

Het is niet verplicht dat de kat “geholpen” is, er kunnen namelijk redenen zijn waarom dat niet gebeurd is (de kat is nog te jong, de kat mag niet onder narcose wegens hartprobleem, de kat is een fokdier etc). Wel willen we je op het hart drukken dat het zeer verstandig is om de kat te laten helpen in verband met het doorgeven van ziektes, ongewenste zwangerschap, ongewenst seksueel gedrag etc).

Het nadeel van een niet geholpen kat in pension is dat we dan niet kunnen garanderen dat we een geschikte plek voor hem/haar hebben tijdens jouw pensionperiode. Geef duidelijk aan bij het boeken van de periode dat jouw kat niet geholpen is, dan kunnen we vaak meteen al kijken of er plek is en teleurstelling voorkomen.

Als dierenopvang zijn we geen voorstander van ongeholpen katten.