Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Hond adopteren

Een hond is nog altijd een heel populaire keuze als nieuw huisgenootje en huisdier. Een hond is echt een maatje, houdt je gezelschap en zorgt ervoor dat je lekker actief blijft in je vrije tijd.

De keuze voor een hond

Een hond is nog altijd een heel populaire keuze als nieuw huisgenootje en huisdier. Een hond is echt een maatje, houd je gezelschap en zorgt ervoor dat je lekker actief blijft in uw vrije tijd. Ook het feit dat je samen met je hond de natuur opzoekt is een belangrijke reden voor mensen om voor een hond te kiezen. Belangrijk is wel om te beseffen dat een hond hierdoor ook meer vraagt van een eigenaar qua tijd, zorg en training. Een hond is namelijk niet graag alleen thuis en is een echt gezelschapsdier. Kies alleen voor een hond wanneer je dat allemaal kan bieden.

Kennismaking

Als dat geen probleem is dan kan je eens kijken op de site welke honden we momenteel hebben zitten die klaar zijn voor adoptie. Lees de beschrijvingen goed en kies voor de hond die het beste in uw situatie past. Wanneer je er eentje vindt die daar aan voldoet dan kan je contact opnemen met de Wissel via het aanmeldformulier. We verzamelen alle aanmeldingen en kiezen daaruit degene die het best bij de hond past. Dan bellen we je terug en maken we een een afspraak maken voor kennismaking.

We vinden het belangrijk dat alle gezinsleden mee komen met kennismaken, niet iedereen zal altijd voor dezelfde hond vallen en iedereen in huis moet wel achter de keuze staan. Dat betekent dat ook een al aanwezige hond mee kan komen! Het is in dat geval namelijk belangrijk dat het klikt tussen de beide honden. Zo willen we voorkomen dat de hond toch weer terug naar de opvang komt omdat het tussen mensen of honden die er wonen niet goed gaat.

Adopteren

Als alles klikt na de kennismaking dan is de hond in de regel ook klaar voor verhuizing. Natuurlijk kan het zijn dat je er een nachtje over na wilt denken, dat vinden we heel goed en kan ook heel verantwoordelijk zijn om te doen. Dan reserveren we de hond tot je de beslissing gemaakt hebt en ons de dag daarna telefonisch op de hoogte stelt van de beslissing.

De hond is ingeënt, heeft een entbewijs, is gechipt en geregistreerd, nagekeken door de dierenarts en ontwormd en ontvlooid. Honden worden niet standaard gesteriliseerd/gecastreerd, dat is een keuze voor een eigenaar. Onder andere omdat castratie bij een reu niet per definitie positief uitpakt voor een hond.

Adoptiekosten

Op het moment dat de hond mee naar huis gaat krijg je nog meer informatie mee over hoe de eerste dagen goed door te komen met de nieuwe hond. Een proeftijd van 4 weken en een medische nazorg van 2 weken zijn inbegrepen.

De vergoeding die we vragen voor een hond is:

– € 300,- voor een pup tot en met 6 maanden

– € 170,- voor een hond vanaf 7 maanden tot 10 jaar

– € 130,- wanneer de hond ouder is dan 10 jaar

Nazorg

De zorg voor een van onze herplaatshonden houdt niet op bij het herplaatsen alleen. We bieden ook nazorg in de vorm van hulp bij medische problemen, advies en doorverwijzingen. Neem bij vragen gerust contact op met ons via ons telefoonnummer, 058-2664300. We zullen je zo goed mogelijk proberen te helpen.