Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Kat adopteren

De kat is nog altijd het populairste huisdier in Nederland. En dat is niet gek. Een kat is lief, aanhankelijk, goed gezelschap en vrij zelfstandig. Een stuk zelfstandiger dan bijvoorbeeld een hond. De kat kan zonder baas naar buiten, redt zich vaak prima zonder extra training en is een stuk kleiner.

Kennismaking

Weet je zeker dat je voor een kat gaat? Kijk dan op onze website welke katten we allemaal hebben die klaar zijn voor adoptie. Het kan zijn dat nog niet alle katten op de site staan: vooral in de zomer is het soms zo druk dat we daar niet altijd meteen aan toe komen. Daarom vragen we om even te bellen wanneer u de katten wilt bezoeken. Dan kunnen we over de telefoon al zien of er een mogelijke match zit, en kunnen we een afspraak maken. De katten bezoeken kan enkel op afspraak. Elke kat heeft zijn eigen persoonlijkheid en we proberen samen met jou een kat te kiezen die het beste bij je past. Dat is misschien niet altijd de meest bijzondere qua kleur of vacht, maar voor jou wel de leukste!

Een keuze maken

Samen met een medewerker, stagiaire of vrijwilliger kan je kennismaken en echt even contact maken met de kat. Zonder dat de andere katten erbij zijn kunt u aaien en kroelen. Neem gerust de kinderen mee, we weten niet altijd hoe katten reageren op kinderen en met een kennismaking waar ze meteen bij zijn kunnen we dat goed inschatten.

Maak je gezins-/woonsituatie goed duidelijk aan de persoon die u helpt. Bijvoorbeeld of de kat naar buiten kan of niet, of je andere katten in huis hebt, of je een hond in huis heeft e.d. Zo kunnen we het beste een kat kiezen die bij je past en waarvan de kans het grootst is dat het klikt.

Ben jeer uit welke kat met je mee gaat? Dan kunnen de meeste katten ook dezelfde dag nog mee naar huis. Neem daarom voor de zekerheid een reismandje mee. Slaap je er liever nog een nachtje over? Dan is dat uiteraard ook prima. We kunnen een kat maximaal 2 a 3 dagen voor je reserveren.

Adopteren

Als alles klikt na de kennismaking dan is de kat in de regel ook klaar voor verhuizing. Natuurlijk kan het zijn dat je er een nachtje over na wilt denken, dat vinden we heel goed en kan ook heel verantwoordelijk zijn om te doen. Dan reserveren we de kat tot je de beslissing gemaakt hebt en ons de dag daarna telefonisch op de hoogte stelt van de beslissing.

De kat is ingeënt, gesteriliseerd/gecastreerd, heeft een entbewijs, is gechipt en geregistreerd, nagekeken door de dierenarts en ontwormd en ontvlooid.

Adoptiekosten

De vergoeding die we vragen voor een kat is:

– € 135,- voor een kitten tot en met 6 maanden mits 1x ingeënt

– € 165,- voor een kitten tot en met 6 maanden mits 2x ingeënt

– € 125,- voor een kat vanaf 7 maanden

– € 90,- wanneer een kat ouder is dan 12 jaar

Nazorg

De zorg voor een van onze herplaatskatten houdt niet op bij het herplaatsen alleen. We bieden ook nazorg in de vorm van hulp bij medische problemen, advies en doorverwijzingen. Neem bij vragen gerust contact op met ons via ons telefoonnummer 058-2664300. We zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen.