Afstand doen

Jorka mooi 4Afstand doen van uw huisdier

Helaas kunnen we niet ons hele leven vooruit plannen en gebeuren er onvoorziene dingen waardoor een mensenleven op zijn kop komt te staan. Dat kan ook betekenen dat u de zorg voor uw huisdier niet meer kan garanderen en deze herplaatst moet worden. De redenen kunnen zeer uiteenlopend zijn: verhuizing, financiële problemen, ziekte, overlijden etc. In de meeste gevallen ligt het niet aan het dier maar aan de veranderende omstandigheden van de eigenaar. In veel gevallen kunnen we u helpen met het overnemen van de zorg van uw huisdier.

Voor honden en katten uit ons opvanggebied kunnen we een regeling treffen waarbij het dier bij ons in de opvang komt en weer herplaatst wordt. U kunt er vanuit gaan dat we met evenveel zorg als voor een zwerfdier op zoek gaan naar een geschikt nieuw baasje. Zo voorkomt u dat uw dier in de handel of andere ongewenste situaties terecht komt.

Op afspraak

Als u afstand moet doen van uw dier, neem dan eerst telefonisch contact met ons op via 058-2664300. In dat gesprek kunnen we bepalen of we uw dier op kunnen nemen (in de zomer bijvoorbeeld kan het misschien zijn dat we geen plek hebben). Ook kunnen we u dan inlichten over de eisen en kosten die erbij komen kijken (entingen, paspoort etc.).

Tijdens het brengen van uw dier willen we graag dat u zelf mee komt, hoe moeilijk dat misschien ook is. Ten eerste hebben we uw handtekening nodig. Maar ook kunnen we zo genoeg informatie noteren over het dier zodat we die weer zo zorgvuldig mogelijk kunnen herplaatsen. Hoe meer we weten over het karakter, gedrag, voorkeuren en verzorging, hoe sneller we uw dier weer aan een tweede kans kunnen helpen.

Julia en AngusKomt u een duo brengen dat echt bij elkaar hoort? Dan zullen we ons uiterste best doen om ze ook samen weer te herplaatsen. Vaak lukt dat prima en geven een duo ook echt de tijd om samen te verhuizen. Soms lukt het echter niet en zit een duo maanden in de opvang zonder dat het lukt om voor beiden hetzelfde huisje te vinden. Dan kan het zijn dat we het besluit nemen om ze toch apart van elkaar te plaatsen.

Kosten

We werken als opvang met een specifiek opvanggebied. Niet alle gemeenten in Friesland vallen daaronder. Geef daarom in uw eerste gesprek duidelijk aan in welke gemeente u woont, dat voorkomt verwarring bij het brengen van het dier.

De kosten voor het afstaan van een dier zijn:

Afstand binnen ons opvanggebied:          

Hond afstand              € 95,- de hond moet in bezit zijn van een geldige inenting incl gezondheidsverklaring. Heeft hij/zij dat niet, dan moet u dat alsnog van te voren regelen bij de dierenarts.

Kat afstand                  € 70,- de kat moet in bezit zijn van een geldige inenting incl gezondheidsverklaring. Heeft hij/zij dat niet, dan moet u dat alsnog van te voren regelen bij de dierenarts.

Kitten afstand             € 30,- vanaf een leeftijd van 9 weken. Enting is verplicht vanwege kattenziekte.

Konijn afstand            € 27.50,- als het konijn ingeënt is, € 47.50,- als het konijn niet ingeënt is.

 

Afstand buiten opvanggebied is alleen mogelijk in uitzonderingsgevallen, en wanneer we niet vol zitten

Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen. Tijdens dit gesprek kunnen we zien of we iets voor u kunnen betekenen. Ons nummer is 058-2663400.