Boerderijkatten

Verwilderd of erg bang

Dierenopvang de Wissel krijgt jaarlijks honderden katten binnen. Het merendeel kan goed herplaatst worden of wordt weer opgehaald door de eigenaar. Maar niet alle katten vinden weer makkelijk een plekje. Voor verwilderde katten is het lastig om een goed onderkomen te vinden. Wij gaan proberen dat een beetje makkelijker te maken!

Het grootste deel van de katten die in de opvang terecht komen wordt als zwerfkat van straat gehaald. De meeste hebben gewoon een eigenaar gehad en zijn sociaal en lief. En daarom prima weer te herplaatsen bij zorgzame nieuwe baasjes.

Geen huiskat

Er is echter ook een klein deel van de katten dat al veel langer op straat zwerft en zich daarom niet goed meer kan aanpassen aan een leven in huis. Dat zijn de verwilderde katten. Ook deze katten zijn ooit van iemand geweest maar leven nu al zo lang buiten zonder menselijk contact, dat ze daar bijna niet meer aan kunnen wennen. Deze katten vinden het leven in de opvang erg spannend omdat ze daar gedwongen interactie moeten hebben met de verzorgers. En vaak zijn zij ook degenen die er het langst zitten omdat er maar weinig mensen zijn die ze willen hebben.

We zoeken voor deze katten dan ook plekken waar ze niet persĂ© in huis hoeven te wonen maar waar ze op een erf, manege of boerderij hun gang mogen gaan. Daar kunnen ze dan buiten leven en muizen of iets dergelijks vangen. Wat we vragen van de mensen die zo’n kat nemen, is dat ze wel zorgen voor een schuilmogelijkheid zoals een schuur of hok waar ze altijd in kunnen en voer en water. Verder stellen deze katten weinig eisen.

Boerderijkatten

Onze “boerderij” katten mogen gratis verhuizen naar hun nieuwe plek. De katten zijn ontvlooid, ontwormd, gechipt, gecastreerd of gesteriliseerd en medisch gecontroleerd.

Heb je interesse in een van onze “boerderij” katten, neem dan contact op met de Wissel via 058-2664300 of vraag naar ze aan de balie.