Adoptie konijn

De keuze voor een konijn

Konijnen zijn ontzettend leuke huisdieren en met name populair in jonge gezinnen. Het is belangrijk om te weten dat een konijn een echt groepsdier is en daarom altijd met zijn tweeën gehouden moet worden. Ook onze konijnen worden alleen geplaatst als er al een ander konijnenmaatje aanwezig is. Het is aan te raden om een mannetje en een vrouwtje samen te houden, dat klikt het beste. Uiteraard moet dan wel een van beiden geholpen worden zodat er niet een nestje ontstaat.

Taisha -hele gezin

Veel konijnen kunnen prima met kinderen overweg, maar echte schootdieren zijn het niet. Oppakken is iets dat heel spannend is voor een konijn en lang niet elk konijn staat dat ook zomaar toe. Lees u goed in voordat u besluit een konijn voor uw kind aan te schaffen, de realiteit kan iets anders in houden dan u in eerste instantie inschat. Natuurlijk kunnen wij u daar ook over voorlichten, stel gerust al uw vragen aan een van onze medewerkers.

Kennismaking

De konijnen bezoeken kan enkel op afspraak. Daarom vragen we om even te bellen wanneer u de konijnen wilt bezoeken. Dan kunnen we over de telefoon al zien of er een mogelijke match zit, en kunnen we een afspraak maken. Van te voren kunt u al even checken op de website of we überhaupt konijnen hebben, er zijn periodes dat we even niets hebben zitten. In het verblijf kunt u kennismaken met de konijnen samen met een van onze vrijwilligers of stagiaires. Zij kunnen u ook wat vertellen over het karakter en wat elk konijn wel of niet leuk vindt.

Zoals gezegd plaatsen we konijnen alleen bij een ander konijn. Als u zelf al een konijn heeft dan kunnen we op de Wissel de beide konijnen koppelen. Hier kunnen we dan al goed zien of het een match is of niet.

Als u nog niet een ander konijn heeft maar er graag twee van ons wilt overnemen, dan kunnen we op De Wissel de koppeling verzorgen zodat ze bij u thuis een goede start maken.

Adopteren

Als alles klikt na de kennismaking dan is het konijn in de regel ook klaar voor verhuizing. Natuurlijk kan het zijn dat u er een nachtje over na wilt denken, dat vinden we heel goed en kan ook heel verantwoordelijk zijn om te doen. Dan reserveren we het konijn tot u de beslissing gemaakt heeft en ons de dag daarna telefonisch op de hoogte stelt van de beslissing.

Een konijn is ingeënt tegen RHD en Myxomatose, heeft een entbewijs en is nagekeken door de dierenarts. Mannetjes zijn in de regel al gecastreerd, vrouwtjes niet.

De vergoeding die we vragen voor een konijn is:

– €35 voor een vrouwtje

– €75 voor een (door ons) gecastreerd mannetje

Nazorg 28039

De zorg voor een van onze konijnen houdt niet op bij het herplaatsen alleen. We bieden ook nazorg in de vorm van hulp bij medische problemen, advies en doorverwijzingen. Neem bij vragen gerust contact op met ons via ons telefoonnummer, 058-2664300. We zullen u zo goed mogelijk proberen te helpen.