Lezingen

Vorige week zijn medewerkers en vrijwilligers van De Wissel naar lezingen geweest om hun kennis bij te schaven. Het waren 2 heel verschillende lezingen en dagen, maar beiden zeer interessant.

 

 

De eerste werd georganiseerd door de Hondenbescherming en gegeven door Sabrina Brando . De dag ging over het verbeteren van welzijn van dieren in opvangen. Door middel van een stukje theorie en een groot stuk zelf nadenken en opdrachten maken, is er veel bewustzijn gecreëerd voor het welzijn van de dieren die we dagelijks in De Wissel zien. En er zijn meteen al plannen bedacht en gemaakt om het welzijn nog meer te verbeteren! Ontzettend inspirerend. 

 

 

De tweede werd georganiseerd door Dierentehuis Beilen + Hondenschool midden Drenthe en gegeven door gedragstherapeut Majorie Meijer van Dierenopvang Amsterdam. Deze ging over de vele staffords en staffordachtigen die tegenwoordig in de asielen terecht komen. Het is nu eenmaal een type hond waar verantwoordelijk mee moet worden omgegaan, door ons als asiel maar ook door toekomstige nieuwe baasjes. We hebben veel tips meegekregen en nieuwe inzichten in het rastype. Zo kunnen we ook voor deze honden meer betekenen in het asiel en ze beter voorbereiden op een nieuw huis!

 

We zijn blij dat we als opvang de mogelijkheid hebben om dit soort lezingen en workshops te volgen. Zo kunnen we steeds meer betekenen voor de dieren die we tijdelijk verzorgen!