Hanen Herplaatsing

De laatste paar jaar krijgen we steeds meer kippen binnen in de opvang. Ook deze vangen we op en herplaatsen we later weer, zelfs de hanen. Nu zijn er mensen die wel eens twijfelen of dat echt zo is, en dat de hanen niet stiekem in de soep verdwijnen… Nou, ook de hanen herplaatsen we wel degelijk! En soms op mooiere plekjes dan we van te voren hadden kunnen bedenken!

Via de nazorg kregen we dit mooie bericht binnen van Sjaak, de grote witte haan die een maand in de opvang heeft gezeten:

“Hallo medewerkers,

Het gaat prima met Sjaak. Hij vermaakt zich prima met de 3 kippetjes en is dol op de hond, je merkt echt dat hij honden gewend is (denk door het asiel).
Ook tussen hem en de eenden gaat het goed, hij valt ze niet aan maar is wel de baas, ze gaan allemaal wel voor hem aan de kant ?. Sjaak wil ook nog wel eens binnen komen wanneer hij in de tuin aan het scharrelen is en schroomt niet om gewoon lekker op de salontafel te gaan zitten ?, al met al een brutaal aapje maar wel heel erg lief! Bijgevoegd wat foto’s van meneer.

Groetjes Yvette”

Natuurlijk is het zo dat hennen (die eitjes leggen en niet kukelen) veel sneller een plekje vinden. Maar ook voor de hanen vinden we altijd wel iemand die ze wil adopteren. Soms moeten ze wat langer wachten tot we die persoon gevonden hebben, maar tot nu toe lukt dat echt altijd. En die mensen zijn we dan heel dankbaar!

We zijn erg blij dat Sjaak zo mooi terecht gekomen is en wensen hem nog veel plezier in zijn verdere kippenleven!