Dierenambulance

In geval van nood

Dierenambulance De Wissel is 24/7 bereikbaar voor dieren in nood in de gemeente Leeuwarden. De dierenambulance is te bereiken op telefoonnummer: 058-2663370. Dit is het nummer waar u een melding kan doen van een ziek, gewond of overleden dier. En waar u een afspraak kunt maken om een dier te identificeren of op te halen. Het nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Dierenambulance De Wissel rijdt alleen in de gemeente Leeuwarden.

Dierenambulance de Wissel

Dierenambulance de Wissel vindt u bij Dierenopvang De Wissel aan het Kalverdijkje 76 in Leeuwarden. Dit is de standplaats van de ambulance. Overdag zijn de vrijwilligers van de dierenambulance aanwezig op kantoor. Hier kunt u ook op afspraak terecht om een overleden dier te identificeren.

Wilt u meer weten over het laten ophalen van een zwerfkat? Neem dan eerst contact op met het asiel via 058-2664300. Het asiel kan opdracht geven aan de dierenambulance om deze op te halen als u zelf geen vervoer heeft.

Steun Dierenambulance de Wissel
U kunt de Dierenambulance steunen door een donatie te doen. Dat kan via een overboeking naar NL28 INGB 0006 542845 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel o.v.v. donatie Dierenambulance.

 

Waar rijdt de ambulance voor?

– gewonde of zieke huisdieren
– gewonde of zieke wilde dieren
– zwervende huisdieren (katten alleen in opdracht van dierenopvang De Wissel)
– overleden huisdieren
– overleden wilde dieren (duif of groter)

Voor uitgebroken, gewonde of overleden landbouwhuisdieren raden wij aan contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Taxiritten
Heeft u zelf geen vervoer om met uw zieke huisdier naar de dierenarts te gaan? Dan kunt u een afspraak maken voor een taxirit met de dierenambulance. Houd er rekening mee dat spoedgevallen voorrang hebben.Voor een taxirit wordt een vergoeding gevraagd.

Waar rijdt de dierenambulance?
Dierenambulance de Wissel rijdt alleen in de gemeente Leeuwarden.
Bent u woonachtig in een aangrenzende gemeente? Dan kunt u hieronder vinden welke dierenambulance in uw regio actief is.

  • Gemeente Waadhoeke en Harlingen: Dierenambulance Dier in Nood, telefoonnummer: 06-50260695
  • Gemeente Heerenveen, Súdwest Fryslân en De Fryske Marren: Dierenambulance De Meren, telefoonnummer: 06-53712098
  • Gemeente Tytsjerksteradeel, Ferwerderadeel en Dongeradeel: Dierenambulance Noord-Oost Friesland, telefoonnummer: 06-50128269Dierenambulance

 

Vrijwilliger worden?

De dierenambulance is altijd op zoek naar enthousiaste mensen om het team te versterken. Bijvoorbeeld als chauffeur, bijrijder of centralist. Neem hiervoor contact op met Dierenambulance De Wissel via dierenambulance@dierenopvangdewissel.nl