Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Opnemen in het testament

Steun ons werk en laat Stichting Dierenopvang de Wissel opnemen in uw testament.

Waar wordt uw nalatenschap voor gebruikt?

Dierenopvang de Wissel vangt ieder jaar honderden dieren in nood op. De verzorging van deze dieren kost ontzettend veel geld. Jouw nalatenschap wordt daarom ingezet voor de dagelijkse verzorging zoals voeding, huisvesting en medische zorg. Maar deze nalatenschap kan ook worden gebruikt voor bijzondere projecten, zoals het laten uitvoeren van een dure operatie of het aanleggen van een hondenspeelweide.

Het testament

Je kan Dierenopvang de Wissel in uw testament opnemen door middel van een legaat of een erfstelling.

  • Een legaat is een beschikking in jouw testament die aangeeft dat je een vast bedrag of een bepaald goed (bijvoorbeeld een huis of een auto) nalaat.
  • Een erfstelling is een vastgesteld percentage van jouw nalatenschap dat door middel van het testament aan de erfgenamen wordt toebedeeld. Als je de Wissel tot (mede-) erfgenaam benoemt, betekent dit dat wij in aanmerking komen voor (een gedeelte van) de erfenis. Als alle rechten van anderen (legaten, boedelkosten en eventuele schulden) van de totale nalatenschap zijn afgetrokken, krijgen de erfgenamen hun erfdeel.
Wij zorgen voor uw huisdier

Je kunt aan jouw testament de voorwaarde verbinden dat Stichting Dierenopvang de Wissel jouw huisdier opvangt wanneer je er niet meer bent. Je kunt er dan zeker van zijn dat jouw dier goed terechtkomt. We zullen het dier liefdevol opvangen, verzorgen en zo snel mogelijk een nieuwe baas voor hem gaan zoeken. Voor jou is dat alvast een hele zorg minder.

Geen successierecht
In Nederland worden successierechten berekend over erfenissen. Goede doelen, zoals Dierenopvang de Wissel, zijn echter vrijgesteld van successierecht. Als je de Wissel opneemt in uw testament dan kan je er dus zeker van zijn dat het gehele bedrag ten goede komt aan de dieren.

Wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact op met onze bedrijfsleider, M. Meij, telefoonnummer 058-2664300 of mail naar info@dierenopvangdewissel.nl.