Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Vacature: bestuurslid

Stichting Dierenopvang en Dierenambulance de Wissel in Leeuwarden zoekt naar bestuursleden. Stichting Dierenopvang en Dierenambulance de Wissel vangt jaarlijks ca. 900 dieren op die verdwaald zijn of waarvan afstand wordt gedaan. Daarnaast heeft De Wissel een kattenpension en ook twee dierenambulances. De Dierenambulance de Wissel rijdt voor gewonde, dode of verdwaalde dieren in Leeuwarden. Daarnaast voert de dierenambulance taxiritten uit voor mensen die niet zelf met hun dier naar bijvoorbeeld de dierenarts of pension kunnen rijden.

Dierenopvang en Dierenambulance de Wissel is een organisatie zonder winstoogmerk en is voor haar financiën naast de bijdragen van gemeenten voor het uitvoeren van hun wettelijke taken ook afhankelijk van donateurs, sponsors, fondsen en nalatenschappen. Bij de Wissel werken zes medewerkers en verder worden we geholpen door zo’n 100 vrijwilligers.

Het stichtingsbestuur van De Wissel heeft tot taak de doelstellingen en organisatie vorm te geven. Zij vertegenwoordigt De Wissel in het maatschappelijk leven.

Bestuursleden van De Wissel hebben ieder een eigen aandachtsgebied. De Wissel is volop in ontwikkeling en er staan nieuwe projecten voor de deur. Daarom kan het bestuur wel wat versterking gebruiken en zoekt daarom bestuursleden.

Wie zoeken we
We zoeken ondernemende persoonlijkheden. Mensen met een bedrijfseconomische, HRM, communicatie/sponsoring, juridische of Facility Management achtergrond. Mensen die daadkrachtig en slagvaardig zijn, het werk zien liggen en hier proactief mee aan de slag gaan. Je bent een maatschappelijk betrokken persoon met een hart voor dieren én voor mensen, en maakt daar graag tijd voor vrij.

Bestuurservaring is wenselijk maar niet noodzakelijk.

Wat bieden wij

  • Een bestuursfunctie in een organisatie die volop in ontwikkeling is
  • Een functie waar je een bijdrage levert aan dierenwelzijn én een organisatie waar vele vrijwilligers een plek hebben gevonden om een maatschappelijke bijdrage te leveren
  • Ruimte voor ontwikkeling van jouw talent en ruimte voor eigen initiatief.

Hoe ziet de functie eruit?
In het bestuur heeft iedereen zijn/haar eigen expertise en we maken graag gebruik van het talent dat jij meebrengt. Daarom wordt de exacte invulling van de taken in overleg met jou vastgesteld.

Het bestuur vergadert minimaal 6x per jaar en meer als dat nodig is.

Stichting Dierenopvang en Dierenambulance de Wissel is een ANBI stichting. Bestuursleden ontvangen derhalve geen vergoeding voor hun bestuurstaken. Eventuele onkosten en reiskosten worden wel vergoed.

De rol van het bestuur bij de Wissel
Dierenopvang en Dierenambulance de Wissel is een professioneel bedrijf. De opvang wordt aangestuurd door de bedrijfsleider en er zijn 5 vaste medewerkers en 100 vrijwilligers werkzaam in de organisatie. Het bestuur zorgt ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen. De Wissel ontvangt een bijdrage van de gemeenten voor de opvang van dieren en de dierenambulance voor het ophalen van zwerfdieren en dode dieren. Dit is niet voldoende. Voor een groot deel is de Wissel afhankelijk van donateurs, sponsoren, nalatenschappen en fondsen. Samen met de ambitieuze plannen is dit altijd een ingewikkelde financiële puzzel, maar wel een uitdaging waarmee we al veel mooie resultaten hebben geboekt. Zo heeft de Wissel in het afgelopen jaar stressarme kennels gerealiseerd en het complex heringericht. In de komende jaren is o.a. groot onderhoud van de gebouwen gepland.

Wil jij een aantal vrije uren inzetten om een mooie organisatie verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten? Dan komen wij graag met je in contact! Heb je interesse in deze functie, stuur dan je CV met motivatie naar secretaris@dierenopvangdewissel.nl. Dit mailadres kun je ook gebruiken om contact op te nemen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.