Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Noodfonds success: Cindy

Slecht verzorgd worden door je eigenaar, geen vast huis hebben, slecht gebitje, lange nagels, kaal geworden door slechte voeding en dan ook nog eens een knietje hebben dat steeds slechter wordt…. niet elk dier treft het met zijn of haar lot. Gelukkig veranderde de toekomst voor Cindy nadat ze bij de Wissel terecht kwam.

Vlinderhondjes Cindy en Daisy kwamen uit een onhoudbare situatie, hun gezondheid was verre van optimaal. Dankzij zeer begane mensen in hun omgeving kwam er na maanden toch schot in de zaak en zijn de hondjes eindelijk bij de Wissel beland. Hier bleek al snel dat er van alles aan de hand was met de hondjes. De eerste stap was dan ook een controle bij de dierenarts. Veel van hun klachten kwamen puur door te weinig of slechte verzorging en waren redelijk simpel op te lossen. Tijd, liefde en goed eten doen wonderen.
Helaas bleek er toch een klacht bij de 10 jarige Cindy aanwezig te zijn die niet zo simpel op te lossen was: een patella luxatie van haar knie. Die werd zo snel ernstig dat ze op een gegeven moment er niet meer op liep. Zo kon ze niet verder. Maar een operatie is een dure aangelegenheid. En een hele hap geld voor de Wissel om op te brengen…

Gelukkig is er het Noodfonds, een rekening waar mensen geld op kunnen storten speciaal voor medische noodgevallen. Dit geld wordt puur gebruikt voor operaties die anders niet op te brengen zijn voor de opvang. Een heel specifiek potje geld waarvan zeker is waar het voor gebruikt wordt. En daar hebben gulle gevers hun donaties op gestort, genoeg om de operatie voor Cindy te kunnen betalen! Meer informatie over het Noodfonds van de Wissel vindt u hier.

Dan nog blijft het natuurlijk nog een heftige en spannende operatie die wel goed uitgevoerd moet worden. De Sterkliniek in Leeuwarden verzorgt alle operaties en medische zorg voor de dieren in de Wissel en was onze eerste keus voor deze zorgvraag. Zij durfden deze verantwoordelijkheid wel aan en hebben aangeboden om de operatie en de nazorg op zich te nemen.

Cindy is 31 maart professioneel bij hun geholpen aan haar probleem en is nu aan het herstellen bij een medewerker in huis. Het is een heftige operatie voor een hond en Cindy krijgt nu de tijd en zorg om goed te herstellen. We hopen dat ze zich snel beter voelt.

We zijn alle Noodfonds donateurs ontzettend dankbaar voor hun giften! Zonder hun zijn deze operaties bijna niet te betalen voor de opvang. Ook de Sterkliniek bedanken we voor hun kennis, zorg en professionaliteit. Dankzij hun hulp hoeft er niet beknibbeld te worden op de kwaliteit van de zorg die we onze dieren willen leveren.

Pas nadat duidelijk is dat Cindy goed vooruit gaat en zich beter voelt zal ze herplaatst worden. Wanneer ze op de website staat kan er voor haar gereageerd worden. Voorlopig blijft ze nog even thuis en wensen we haar veel beterschap toe.

Ook een hond adopteren?