Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Noodfonds succes: Wemke

In januari kwam er weer eentje binnen, een gewonde poes die een medische ingreep nodig heeft. Wemke is gevonden in een grote groep “wilde” katten in Leeuwarden. Ze werden daar verzorgd door een enthousiaste kattenliefhebster zodat ze gevangen konden worden. Eenmaal bij ons in de opvang bleek dat Wemke lichamelijk wat mankeerde.

De dierenarts van Anicura Leeuwarden heeft haar nagekeken en toen bleek wat er aan de hand was: haar knieschijf lag los. Onhandig en pijnlijk. Daar moest dus wat aan gedaan worden. Er werd een operatie ingepland zodat de aanhechting van de kniepees verplaatst en vastgezet kon worden met een pennetje en het gewrichtskapsel korter gemaakt kon worden.

Een hele operatie. Daarna was het van belang dat Wemke een aantal weken hokrust kreeg zodat alles rustig kon genezen. Ze zit daarom nu nog in een hokje om te herstellen. Maar het gaat wel goed met haar! Nu de pijn weg is komt haar karakter ook meer naar boven en blijkt ze een lief en gevoelig poesje te zijn. Een beetje verlegen maar erg aanhankelijk.

Wemke is een leuke poes die de operatie echt nodig had. En dankzij het Noodfonds is dat weer gelukt en gaat Wemke een mooie toekomst tegemoet.