Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Noodfonds succes: Valerio

Valerio is een mooie grote kater die binnenkwam zonder dat er een eigenaar bekend was, vandaar dat hij ingeschreven werd als zwerver. Een bezorgde dierenliefhebber had namelijk gezien dat hij aangereden werd door een auto! De auto is doorgereden maar de vinder heeft zich gelukkig wel bekommerd over Valerio. De Dierenambulance werd ingeschakeld en de gewonde kater werd snel naar de opvang gebracht.

Helaas was Valerio niet gechipt en kon zijn eigenaar niet op de hoogte gebracht worden van de vervelende situatie waarin de kat verkeerde.

Bij ons was duidelijk dat hij een flinke tik gehad had. Hij had er zelfs een bloedneus van. Maar zijn voorpoot bleek de hardste tik te hebben opgelopen. Na onderzoek bij de Sterkliniek werd al snel duidelijk dat het opperarmbeen van zijn linkervoorpoot gebroken was. Geen optie om hem zo te laten lopen. De poot moest eraf of er moest geopereerd worden.

Het noodfonds was hier weer de redder! Omdat er genoeg geld op gedoneerd was kon de operatie voor de breuk gepland worden. Zo kan de poot van Valerio behouden blijven, en dat is altijd veel fijner voor het dier.

Bij de Sterkliniek is Valerio onder zeil gegaan en zijn de botten op de goede manier aan elkaar gezet. Die worden nu bij elkaar gehouden door een pin en een externe fixatie. Wanneer de botten 6 weken de tijd hebben gehad om te helen mag de externe fixatie pas verwijderd worden. Tot die tijd moet Valerio in een hokje blijven zodat hij rust houdt.

Hij is meteen ook maar gecastreerd, dan hoeft hij daarvoor geen tweede keer onder narcose.

Gelukkig is Valerio er rustig onder en ondergaat hij de hele behandeling prima. Hij is een rustige kater van nature en een beetje verlegen. Herstel gaat dan ook heel voorspoedig en Valerio is al snel gereserveerd door nieuwe baasjes. We willen alle Noodfonds donateurs weer van harte bedanken voor het feit dat ze ons de mogelijkheid hebben verschaft om dieren als Valerio de beste tweede kans te gunnen.