Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Noodfonds succes: Chippie

Kitten Chippie is klaar voor zijn nieuwe leven! Deze jonge kitten kwam, samen met een ander verwilderd kitten, half november bij ons binnen via een vangactie. Hij was geboren als wilde kat en vond het bij ons vreselijk eng….

Mensen vond hij maar niks, laat staan dat hij in staat was om te genieten van een aai of knuffel. En het zat niet mee voor hem: hij bleek ook nog eens entropion aan zijn rechter oog te hebben. Dat betekent dat een ooglid een beetje naar binnen krult, waardoor de haartjes op het oog komen en irriteren. Met ontstekingen, en bij geen behandeling, zelfs kans op blindheid. Daar konden we hem natuurlijk niet mee laten zitten.

Chippie ging onder het mes bij de Sterkliniek. Daar kreeg hij een mooie ooglidcorrectie! Het genezen nam wel wat tijd in beslag, even leek het er zelfs op dat de operatie niet geslaagd was. Maar Chippie is een doorzetter! Nu, eind januari, is het eindelijk zo ver: Chippie is genezen verklaard en mag naar huis! Hij is namelijk al gereserveerd en gaat nu meteen door naar zijn nieuwe huis. Daar zitten de nieuwe baasjes al weken in blijde verwachting. Superlief dat ze zo veel geduld hebben gehad met hem en het geen probleem vonden om op hem te wachten.

En niet alleen zijn oog is helemaal bijgetrokken, ook zijn gedrag is helemaal om! Zo bang en boos als hij was op ons, zo blij, speels en gezellig is hij nu! Alle knuffeltherapie van ons en onze vrijwilligers heeft bergen verzet. Chippie vind het soms nog wel even spannend, maar komt dan meteen weer terug voor een knuffel of aai. We denken dat hij onwijs gaat genieten van zijn nieuwe leven! Van verwilderde zwerfkat, naar knuffelige huiskat. Hoe mooi kan het werk in de opvang zijn.

Ook een kat adopteren?