Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Noodfonds succes: Beer, Bobbie, Joska en Tutte

Niet alle dieren treffen het met de omstandigheden in hun leven. Zeker nu geld steeds vaker een struikelblok is voor mensen om hun dier goed te kunnen verzorgen, ontstaat er veel leed achter de gesloten voordeuren. Zo ook voor vier oude hondjes uit een dorpje in Friesland.

Omdat er geen geld was voor medische verzorging werden de dieren niet behandeld voor de legio medische kwalen waar ze aan leden. Dat resulteerde in vervilte en vieze vachten, extreme kaalheid, ontstoken huid, lange nagels, slechte gebitten, ontstoken ogen en ontstoken oren.

Gelukkig zijn de hondjes ontdekt door dierenvrienden, bij de Wissel terecht gekomen en werden ze meteen behandeld. Een hele onderneming: 3x in de week wassen met medicinale shampoo, 6x daags ogen zalven, 2x daags oren zalven, tabletten slikken en bezoekjes aan de kliniek van Anicura in Leeuwarden. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen en het viertal is klaar voor herplaatsing!

Al deze behandelingen kosten echter wel een aardige duit. Gelukkig heeft de Wissel een speciaal potje voor dit soort noodgevallen: het Dieren Noodfonds. Dit geld is speciaal gereserveerd voor medische behandelingen zoals in dit geval. Wilt u helpen om dieren als Joska, Beer, Bobbie en Tutte er weer bovenop te krijgen? Doe dan een donatie op het Dieren Noodfonds:

NL28INGB0006542845 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel onder vermelding van “Noodfonds de Wissel”.