Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Mitch

Mitch is een super enthousiaste zwarte Lab. Toen ik m haalde was het nog een zwaar aan de lijn hangende hond, ongeremd. Inmiddels hebben we elkaar al aardig leren kennen en wat een superlieve hond is Mitch.

Hij is erg sociaal met andere honden, geen snauw van hem gehoord nog. Wel geeft hij netjes tekenen als hem iets niet bevalt. Hij speelt volop, ook met mijn andere hond. Afgeleid door vlinders, of elk ander geluidje, dat wel. Een BAL is echter het hoogst haalbare in het leven. Alles in de weg moet dan vrezen voor deze locomobuffel. Maar als een andere hond hem fair and square vóór is, accepteert hij dat. Hij blijft dan netjes op afstand en wacht zijn kans af.

Een bal afgeven doet hij alleen los; het is een spelletje om hem vast te houden. Ramiro is hier de nummer 1 hond gebleven, ze respecteren elkaar ten volle. Mitch zwemt niet, maar banjert graag door het water. Zijn conditie neemt zienderogen toe. Het uit-knopje is niet aanwezig. Maar eenmaal in de auto of in huis is het een heerlijk rustige hond.

De waaksheid laat hij aan Ramiro over. Het enige nog niet geheel onder controle is het vluchten. Oogcontact is erg lastig voor hem. Hij kan op elk moment iets anders in de kop krijgen en is dan snel en de oren gevuld met stopverf. Wel komt hij dan meestens wel mensen tegen, waar hij zich dan bij voegt. Inmiddels is het een bekendheid op de Groene Ster en de Froskepolle. Eerst had ik m los aan een lange lijn, later de korte riem, maar nu ook zonder riem. Op de Froskepolle vliegt hij al vooruit naar de vijver: Spelen, banjeren!! Samengevat: Heerlijke hond!!! Ik ben heel blij met ‘m en ik denk hij met ons.

Mvg, Duco

Ook een hond adopteren?