Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Fret na 3 weken gevonden!

De meest bijzondere en unieke meldingen komen binnen op de Wissel. Vaak via particulieren die een dier vinden, soms via instellingen die iets constateren tijdens hun werk. Maar laatst kwam de meldingen van een vrijwilliger van de kattenafdeling! Zij had een poepje gevonden in een lege kattenkamer. Raar, want als er geen katten in zitten dan kan er ook niet gepoept worden. Het poepje werd opgeruimd en de kamer schoongemaakt. Een uur later was ze er weer om wat aan te vullen, en waarachtig! Daar lag weer een poepje! De kamer werd goed geïnspecteerd, zelfs in de keukenkastjes werd gekeken, maar er werd geen dier gevonden. Voor de zekerheid hebben we wel een vangkooi neergezet, want we waren er inmiddels wel van overtuigd dat er een gast deze kamer kwam bezoeken.

Na 10 minuten zat de kooi al dicht en wat zat er in? Een hele aanhankelijke frettendame! Wel erg mager. Maar heel lief en tam. Ze is snel in een frettenverblijf gezet en verzorgd. Een medewerker van de Wissel wist dat er weken geleden een fret vermist was in Leeuwarden. De vermissing werd snel opgezocht en de foto’s vergeleken met de vermist opgegeven fret. Dat kon niet missen…. Dat moest Pino wel zijn! De eigenaresse werd snel gevraagd om te komen kijken en ook daar was de vreugde groot: dat was zeker weten Pino! Pino herkende haar baasje ook meteen en nestelde zich meteen veilig en vertrouwd in haar jas. Wat een mooie hereniging!

De vraag blijft hoe Pino bij ons terecht gekomen is. Zal ze helemaal vanaf de Bleeklaan naar de Wissel zijn gelopen in die 3 weken? Kwam ze af op de geur van kattenbrokjes en warme vloerverwarming? Is ze door het hek en kattenluikje van de kattenkamer naar binnen geslopen? Of heeft iemand haar gevonden en bij de Wissel door het hek gezet op een moment dat we niet open waren? We weten het niet. We zijn in elk geval heel blij dat Pino na 3 weken in de stad nu weer lekker warm en veilig in haar eigen huisje zit.