Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Dierenambulance onderbezet

Normaal gesproken zijn wij 24/7 beschikbaar, maar momenteel hebben wij veel gaten in het rooster. Tussen 08:30 en 17:00 zijn wij vrijwel altijd bereikbaar via 058-2663370, maar in de avond en vooral in de nacht staat de dierenambulance regelmatig stil. Dit vinden wij heel vervelend!

Omdat wij natuurlijk wel alle dieren zo goed mogelijk willen helpen, hebben we hieronder een aantal tips op rij gezet. Wanneer de dierenambulance niet bereikbaar is, kunt u hopelijk met deze tips toch passende hulp bieden aan een dier in nood.

  • Voor dieren die levensbedreigend gewond zijn, kunt u contact opnemen met de dichtstbijzijnde dierenarts (en snachts met de spoedlijn van de dienstdoende kliniek).
  • Voor gewonde/verzwakte/verdwaalde dieren op autowegen en in weilanden kunt u contact opnemen met de brandweer, politie of Rijkswaterstaat.
  • Gevonden huisdieren die niet los buiten horen te lopen (zoals honden, konijnen, parkieten) kunnen bij iemand thuis opgevangen worden. Via een oproep op Facebook kan soms de eigenaar worden gevonden, bijvoorbeeld op de pagina Vermiste/gevonden dieren leeuwarden en omgeving
  • Voor gevonden schildpadden kan contact worden opgenomen met de Stichting Schildpaddenopvang Nederland – Harkema – Friesland
  • Verzwakte wilde dieren kunt u in een doos met luchtgaten plaatsen. Deze kunt u thuis opvangen totdat de dierenambulance weer beschikbaar is, of u kunt ze naar de vogelopvang in Leeuwarden (tot 21:00 ’s avonds) of naar de De Fûgelhelling Wildopvang Noord-Nederland in Ureterp brengen.

Voor vragen kunt u een bericht sturen naar onze Facebook Messenger. Hier proberen we zo snel mogelijk op te reageren.

Telefoonnummers:
Politie/brandweer: 0900-8844 of 112
Rijkswaterstaat: 088-7974400
Schildpaddenopvang Harkema: 088-4440777
Vogelopvang Leeuwarden (tot 21:00!): 06-28445443
Fugelhelling: 0512-514328

Daarnaast zijn wij uiteraard hard op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die zich willen inzetten voor de dieren! Heb jij een paar uur per week over om de pootjes uit de mouwen te steken? Stuur ons dan een mail naar dierenambulance@dierenopvangdewissel.nl.