Werken bij De Wissel

Algemeen medewerker

Met grote spoed is De Wissel op zoek naar een medewerker die per direct ons team kan komen ondersteunen.

Bedrijf:

Stichting Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden bestaat sinds 1957. Kerntaak van De Wissel is de opvang en herplaatsing van zwerf- en afstandsdieren. Het gaat hierbij met name om honden en katten, maar ook konijnen en knaagdieren komen regelmatig voor in de opvang. Jaarlijks worden er ongeveer 800 katten en 200 honden opgevangen. Naast de asielfunctie heeft De Wissel ook een pensionafdeling voor katten. Naast de dierenopvang rijdt vanuit De Wissel ook de dierenambulance om gewonden of zieke of zwervende huis- of wilde dieren op te halen,  inclusief overleden huis- of wilde dieren. Ook heeft De Wissel een pensionafdeling voor katten.

Cultuur:

Wij zijn een klein maar dynamisch bedrijf en onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een prettige sfeer, gericht op samenwerking. Het kundig verzorgen van de dieren die bij ons verblijven heeft altijd onze prioriteit. Of het nu gaat om de asieldieren of pensiondieren, zij staan altijd voorop. Daarbij spelen we een belangrijke rol in de samenleving door het bieden van vrijwilligerswerk aan een breed scala van mensen die zich graag inzetten voor het dierenwelzijn.

Stichting Dierenopvang de Wissel is een lokaal bedrijf, maar met een groot verzorgingsgebied. Niet alleen gemeente Leeuwarden, maar ook gemeente Waadhoeke en Harlingen vallen onder ons verzorgingsgebied.

Wil jij een belangrijke rol spelen in het welzijn van de dieren die uit dit grote deel van Friesland? En wil je bijdragen aan het begeleiden van vrijwilligers en stagiaires die zich inzetten voor deze dieren? Dan is De Wissel wellicht de juiste plek voor jou!

Over de rol:

Binnen De Wissel zoeken we per direct een enthousiaste dierverzorger die ook over sterke communicatieve vaardigheden beschikt ter aanvulling van ons team. Je voert onder begeleiding van het team de dierverzorgingstaken uit, met daarbij het contact naar klanten, vrijwilligers en stagiaires. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging, schoonmaakwerkzaamheden en administratieve taken. Telefonisch contact met klanten, invoeren van data in de computer en advies geven aan potentiële nieuwe eigenaren horen ook bij het takenpakket. Wij bieden een zeer afwisselende en boeiende functie aan in een vakkundig team met veel kennis. Deze kennis dragen we met veel plezier en enthousiasme over aan onze nieuwe collega.

Taken en verantwoordelijkheden:

– dagelijkse verzorging op de katten-, knaagdier- en hondenafdeling
– inwerken en begeleiden van vrijwilligers en stagiaires
– klanten helpen met het uitzoeken van een dier
– pensionklanten helpen met in- en uitschrijven van hun dier
– alle voorkomende administratieve taken
– opnemen van de telefoon, inclusief agendabeheer

Functie-eisen:

– Afgeronde MBO-Dierverzorgingsopleiding of paraveterinair, niveau 4
– Aantoonbare werkervaring in de professionele dierverzorging (vrijwillig of betaald)
– Ervaring in het begeleiden van vrijwilligers/stagiaires is een pre
– Zeer goede kennis van de Nederlandse taal (Engelse taal is een pre)
– Per direct of op zeer korte termijn beschikbaar
– Bereidheid om ook in de weekenden en op feestdagen te werken

Competenties en vaardigheden:

– Affiniteit met dieren
– Goede sociale vaardigheden en affiniteit in de omgang met zeer verschillende mensen
– Een teamplayer met groot verantwoordelijksheidsgevoel die ook goed zelfstandig kan werken
– Stressbestendig in drukke situaties

Soort dienstverband: Deeltijds
Contractduur:
8 maanden, april/mei tm december (met mogelijkheid tot verlenging)
Parttime uren:
20 tot 32 uur per week
Secundaire arbeidsvoorwaarden: vakantiegeld en reiskostenvergoeding
Thuiswerken: nee
Werkschema: flexibel werkrooster

Salaris:
Inschaling volgens de salaristabel van De Wissel in de functie van administratief en asielmedewerker, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Heb jij de passie en liefde voor dieren die wij zoeken en wil jij onderdeel uitmaken van een gezellig en deskundig team? Stuur dan je motivatie en C.V. naar esther@dierenopvangdewissel.nl