Verwilderde Vigo

Regelmatig komen er in de zomer verwilderde jonge katjes binnen in de opvang. Vaak op straat geboren en opgegroeid zonder contact met mensen. Dat zorgt voor bang gedrag, zeker wanneer ze helemaal in hun eentje binnenkomen. Gelukkig zien we dat bij veel van deze katjes er nog een heleboel te winnen valt! Als je er maar tijd en geduld in steekt.

Zo ook bij Vigo. Die kwam in september als jongeman bang en verward binnen. Duidelijk niet in huis opgegroeid en niet op zijn gemak wanneer we contact met hem wilde leggen. Daar zijn we toch mee begonnen. En al snel kwam er een familie die het wel aandurfde met hem! Afgelopen week kregen we via de nazorg deze foto’s en mail binnen:

“Hoi hoi, met Vigo gaat het heel goed!
Van dat angstige katertje is niets meer over.
Eigenlijk is hij de grootste donderjagende kat hier in huis.
Wat Vigo in zijn korte leventje tot nu toe heeft mee gemaakt weten we niet.maar we hebben wel gemerkt dat hij een moeder heeft gemist. Gelukkig heeft onze andere poes wel geduld met het kopjes geven van Vigo .
Maar af en toe merken we ook ,dat onze andere poes niet elke keer op actief spelende Vigo zit te wachten, maar ook dat lost zich wel op en accepteren ze elkaar verder..
De eerste weken dat Vigo bij ons woonde merkte je wel erg dat hij niet echt sociaal was en vaak een plekje opzocht waar hij uit het zichtveld van de mens bleef.
Maar sinds 2 weken komt Vigo bij je liggen,
Rustig luid spinnend ligt hij bij je op schoot. Hij heeft zijn plekje in ons huis gevonden.
Wij zijn erg blij met Vigo en hopen dat hij nog lang bij ons mag blijven.”

Mooier had het voor Vigo niet af kunnen lopen!