Van Amsterdam naar Harlingen naar Leeuwarden, en weer terug!

Het was een heel avontuur: een kat de werd gevonden op de boot van Harlingen naar Terschelling. Een oplettende opvarende zag de kat lopen, tussen de auto’s op het autodek. Dat hoort natuurlijk niet! En daarom werd ze gevangen door een van de medewerkers van Rederij Doeksen. Snel in een doosje en toen gebeld met de dierenambulance. Want niemand aan boort had een kat mee. Eenmaal gevangen bleek ze gechipt te zijn, maar het telefoonnummer dat genoteerd stond was niet meer in gebruik. Poeli kwam naar De Wissel en is daar opgevangen tot de eigenaar gevonden kon worden.

De chip stond geregistreerd op een adres in Zeddam, een heel eind uit de buurt! Er is meteen een brief heen gestuurd en allerlei instanties in Zeddam werden bekend gemaakt met het nieuws. Maar helaas kwam daar geen reactie op. Tot iemand een berichtje op Twitter ontdekte: poes Poeli was van een iemand uit Amsterdam. Via via wisten we contact te leggen met de familie en bleek het waar te zijn. Ze woont in Amsterdam!

Inmiddels hebben we goed nieuws over Poeli. Die zit weer lekker in haar eigen huis in Amsterdam! Het blijft een ongelooflijk verhaal en een klein mysterie. Want we zullen nooit zeker weten hoe Poeli vanuit hartje Amsterdam op de boot naar Terschelling terecht gekomen is! De beste gok is dat ze per ongeluk meegelift is met een busje of vrachtwagen die die kant op ging. Poeli gaat namelijk nooit ver van huis als ze buiten komt. En komt dan altijd keurig netjes op tijd weer thuis. Gelukkig is dit avontuur goed afgelopen is en zit ze weer lekker bij haar baasje thuis!

Het geeft wel weer goed aan hoe belangrijk een chip is en hoe belangrijk het is dat je die als baasje goed up to date houdt. De gegevens op Poeli haar chip waren verouderd en zorgden ervoor dat het nog een hele zoektocht werd. Die registratie kan je heel makkelijk checken: vul op www.chipnummer.nl het chipnummer van je huisdier in, en je ziet meteen waar en hoe die geregistreerd is. Mocht er wat veranderd moeten worden, dan kan je dat meteen aanpassen! Het zal Poeli in elk geval niet nog een keer overkomen.

Nogmaals, iedereen bedankt voor de hulp via social media! Dankzij die inzet is ze alsnog snel thuis gekomen!