Stressarme hondenkennels

Eind vorig jaar is er hard gewerkt aan de stressarme hondenkennels. En het resultaat mag er zijn! Inmiddels zijn er 12 nieuwe kennels gerealiseerd. De kennels zijn bekostigd door onze donateurs.
 
Deze kennels zijn niet de standaard kennels met tussenschotten en tralies, maar helemaal geluidsarm door de solide muren en glazen deuren. Geluid, o.a. geblaf van andere honden, is een grote prikkel voor honden die in de opvang zitten. Ze zijn daardoor constant alert, en schrikken snel op wanneer er ergens iets gehoord wordt door ze. Hierdoor komen ze eigenlijk rust te kort overdag.
 
Dankzij deze geluidsarme kennels is die prikkel voor een groot deel weggenomen. Ze ervaren nu veel minder overlast van geblaf, dichtvallende deuren of rumoer in de gang. Hierdoor kunnen ze meer slapen en uitrusten en voelen honden zich veiliger in hun kennel.
 
We hebben de kennels nu een aantal weken in gebruik en zien inderdaad dat het werkt! Veel vaker “betrappen” we de honden nu in slaaphouding en zoeken ze bewust de rust op.
 
Dit was een flinke verbouwing, die we financieel moeilijk hadden kunnen realiseren. Maar wel al heel lang op ons verlanglijstje stond. Dankzij de steun van onze donateurs en giften en nalatenschappen konden we in 2021 dit eindelijk realiseren! Bouwbedrijf van der Hoek heeft deze bijzondere klus omarmd en alles tot in de puntjes verzorgd.
 
Namens alle honden die nu in hun nieuwe kennel verblijven, heel hartelijk dank! Wilt u ook meewerken aan dit soort bijzondere projecten voor de dieren? Wordt dan donateur of doe een gift: https://www.dierenopvangdewissel.nl/steun-ons/