Speuren met Saba en Re-Trail Dogs

Afgelopen zondag 18 november hebben we Saba meegenomen naar Drenthe, naar een speurdag van Re-Trail Dogs: een stichting die herplaatshonden in asielen de kans geeft om eens mee te doen met een speurles.

Saba vond het prachtig! En snapte het vanaf het eerste spoor! Ontzettend leuk om te zien hoe goed ze haar best deed. En hoe leuk het voor haar was om eens een dagje uit te zijn. In twee sessies, sochtends en smiddags, heeft ze kunnen speuren en in het bos gewandeld. Voor Saba was het best een pittige dag omdat er veel vreemde honden waren. Dat is voor haar best moeilijk. Maar ze heeft het keurig gedaan en kon zich nog goed concentreren op het speuren. Al die leuke mensen met lekkere worst in hun zakken was natuurlijk een bonus voor haar!

Het was een prachtige dag en Re-Trail Dogs heeft de dag fantastisch georganiseerd. Er werd goed gekeken naar hoe de honden reageerden: elke hond gaf op een andere manier aan of ze het speuren al begrepen of niet. En door de aanwijzingen en hulp van de ervaren medewerkers kon elke hond op zijn eigen tempo het spelletje leren. Ook voor de mensen werd goed gezorgd! Iedereen kreeg een goodiebag mee, er was een heerlijke lunch met zelfgemaakte soep en warme broodjes en de sfeer was erg goed en gezellig.

We zijn heel trots op Saba! En zullen dagen als deze zeker in de gaten houden. Binnenkort volgen ook de foto’s van de fotograaf nog. Die zullen we jullie zeker laten zien! Want onze knappe speurneus verdient elke kans in de spotlights.

Saba zoekt nog steeds een eigen huisje en baasje! Voor meer informatie over Saba, kijk op onze site: https://www.dierenopvangdewissel.nl/asieldier/saba/