Pino het Paaswonder

Lees hier het verhaal van Pino het Paaswonder!
 
Deze stoere valkparkiet is zonder toestemming van zijn baasje op reis gegaan donderdagavond… Hij verdween vrijwel meteen in de donkere avondlucht en liet zich niet meer zien. Leendert heeft gezocht en gezocht in de wijk, en daarna wijdere omgeving van Drachten. Met geluidjes en alles heeft hij geprobeerd Pino weer terug te vinden maar tevergeefs. De vogel was gevlogen…
 
Vrijdag kwam er bij de opvang een berichtje binnen van een gevonden valkparkietje. Aan komen vliegen in Leeuwarden. Het beestje is opgehaald door de dierenambulance en naar de opvang gebracht. Aldaar heeft de vogel vele medewerkers en vrijwilligers nagefloten en kusjes gestuurd! Hij had het aardig naar zijn zin.
 
Via het oproepje op de site kwam dit bericht bij Leendert terecht. Het zou toch niet zijn Pino uit Drachten zijn? Eenmaal op De Wissel was het duidelijk, het was hem wel degelijk! Hij kwam ook meteen op de vinger en op de schouder zitten. Zowel Leendert als Pino waren hartstikke blij!
 
Hoe krijgt zo’n vogeltje het voor elkaar, helemaal van Drachten naar Leeuwarden vliegen en uiteindelijk weer netjes thuis komen? Pino weet het, maar heeft het ons nog niet verteld! We zijn in elk geval blij dat deze twee weer herenigd zijn.
 
Bent u een keer uw vogeltje kwijt? Schroom dan niet om contact op te nemen met de opvang bij u in de buurt, of iets verder weg! Grasparkieten, kanaries, sierduifjes, papegaaitjes, valkparkieten en meer worden regelmatig gevonden en bij de opvang gebracht. Het zou mooi zijn als ze allemaal weer terug kunnen naar hun baasjes.