Online collecte Dierenopvang de Wissel

Ieder jaar komen we met de collectebus aan de deur. Bij Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden hebben we deze inkomsten altijd hard nodig voor de zorg voor onze dieren. Helaas hebben we dit jaar door de coronacrisis moeten besluiten onze gebruikelijke deur-tot-deur collecte niet door te laten gaan. In plaats daarvan gaan we voor een online variant. Dierenopvang en Dierenambulance de Wissel hebben uw gift nu harder nodig dan ooit.

De wereld is in de ban van corona. Ook bij De Wissel ontkomen we niet aan alle maatregelen en dat maakt het werken soms een beetje anders. De dierenopvang is alleen op afspraak te bezoeken en is bereikbaar voor spoedgevallen en zwerfdieren. De dierenambulancemedewerkers moeten meer dan ooit nadenken over hun veiligheid bij iedere oproep. Gelukkig kunnen we rekenen op heel veel begrip.

Een kijkje bij De Wissel in coronatijd
Maandagmiddag bij De Wissel. Normaal kom je binnen in een bruisende opvang. Er worden dieren gebracht. Er worden dieren opgehaald door hun nieuwe baasjes. Vandaag hangt er een serene rust. De rust is echter maar schijn. Twee medewerkers en drie vrijwilligers werken keihard om de verblijven schoon te maken, de dieren te verzorgen en uit te laten. Ineens rijdt de dierenambulance weg. Uit het raam wordt geroepen: ‘Ik ga naar een melding!’. De centralist werkt vanuit huis dus van de oproep kregen we niets mee.

‘Op zoek naar het perfecte plekje’
Medewerker Linda Colijn vertelt: ‘Ja het werkt allemaal even anders dan normaal. Toch gaat de verzorging van de dieren door zoals we dat gewend zijn. Op dat gebied verandert er niets’. Collega Stephan Bijlsma vult aan: ‘Het leukste aan mijn werk zijn de succesvolle herplaatsingen van dieren. Een dier dat ziek of met moeilijk gedrag binnen komt, waar je tóch dat ene juiste plekje voor kunt vinden. Dat je ze met hun nieuwe baasje naar buiten ziet lopen en dat je denkt: ‘Ja, dat is het perfecte plaatje’’.

Linda beaamt dat en voegt er aan toe: ‘Zolang we dieren kunnen herplaatsen verandert aan ons werk niet zoveel. Dus ik hoop dat de situatie met het coronavirus niet verslechtert en we niet nog meer maatregelen hoeven te nemen, waardoor adopties mogelijk uitgesteld worden. Daarnaast krijgen we nu geen inkomsten uit pension, hondentrainingen, spontane inzamelingsacties enz. en dat hebben we wel keihard nodig!’

Wij zorgen voor de dieren, zorgt u voor ons?
De Wissel organiseert een online collecte. U kunt de Wissel steunen door het overmaken van een eenmalige gift.
Lees op de website ook meer over donateur worden en nalaten aan de Wissel. Dankzij uw steun kunnen wij de dieren van de Wissel de zorg bieden die ze nodig hebben!

Neem voor spoedeisende zaken of zwerfdieren gerust contact op via 058-2664300 (dierenopvang) of 058-2663370 (dierenambulance 24/7). We zijn bereikbaar!

 

Wil je helpen met de campagne? Dat kan!
Download de poster en hang hem voor je raam of andere prominente plek!

Download hier de Poster Collecte 2020