Konijntjes gedumpt op oprit

Juist nu er afgelopen week zoveel aandacht was voor het welzijn van konijnen wgedumpte konijnen1orden er 2 konijnen in een doos gedumpt op de oprit van de opvang. Een oplettende vrijwilliger zag het doosje staan en bracht de diertjes naar binnen.

Meteen werd wel duidelijk dat het met het welzijn van het mannetje duidelijk niet goed zat: extreem lange nagels, kale plekken en loslatende vacht. Wel zijn beiden zeer goed doorvoed, tot aan het dikke toe. En ze zaten natuurlijk wel gezellig samen, maar omdat niet duidelijk is of het vrouwtje geholpen is (het mannetje is niet geholpen) zijn ze nu wel uit elkaar gehaald ivm een mogelijke drachtigheid. gedumpte konijnen2

We begrijpen dat het voor de eigenaar niet te doen was om de diertjes goed te verzorgen, dat blijkt wel uit hun toestand. En we zijn blij dat ze niet “vrij” gelaten zijn in het bos. Toch vinden we het jammer dat we nu niet meer over ze weten (bijvoorbeeld of het vrouwtje geholpen is). 

Mevrouw is wel gezien op de oprit, en ook de auto met chauffeur is gespot. Helaas konden we er niet op tijd bij zijn. Onze eerste zorg gaat nu uit naar de konijnen en hun gezondheid, vooral de huidproblemen van het mannetje zullen eerst onze aandacht vragen. 

Gedumpte konijnen3