Kat achter de I-Pad

Dat de mensheid van tegenwoordig erg veel achter de beeldschermen te vinden is, is inmiddels een bekend gegeven. Maar dat ook onze dieren daar goed mee overweg kunnen is nog niet zo bekend! Van herplaatser Zazou (nu Luca) kregen we een prachtige foto terug achter de I-pad.

Zazou kwam vermagerd binnen uit een huis met veel andere dieren. Hier in De Wissel kon ze niet zo goed wennen en bleef ze een lastige eter. De lichamelijke onderzoeken wezen niets afwijkends aan en besloten werd om zo snel mogelijk een huis te zoeken voor haar, in de hoop dat ze zich dan beter zou voelen, beter zou gaan eten en lekker aan zou komen. Dat is precies zo gelukt! Lees hier haar hele verhaal dat via de nazorg binnenkwam:

“We hebben een ontzettend leuke kat aan Zazou, of Luca, zoals we haar hebben herdoopt. Niet dat ze naar die naam luistert, maar dat doet ze ook niet naar Zazou was onze ervaring. Ze is erg op ons gericht, heel speels en heel aanhankelijk. Ligt graag op schoot en is niet tevreden met een klein aaitje. Er moet uitgebreid de tijd voor haar worden genomen. Ze doet jonger aan dan haar veronderstelde 2 jaar, omdat ze zo speels is. Maar dat kan ook zijn omdat ze nog niet naar buiten komt natuurlijk. Ze is vanaf dag 1 zo leuk speels en aanhankelijk. Wij hebben een rustig huishouden, bestaande uit mijn man en mij. Geen andere huisdieren en als wij werken heeft ze het rijk alleen, wat helemaal goed gaat. Ze maakt niets stuk, speelt met haar speeltjes en is zindelijk. Ideale kat eigenlijk.
Ze was nog mager toen we haar meenamen. Ze wist ook niet zo goed wat ze met een etens- en een drinkbakje aan moest. Maar dat had ze binnen 2 dagen door, ze leert snel! Ze zit nog wel graag op het aanrecht, vooral om te drinken maar ook eten is niet veilig. Gewoon het aanrecht goed opgeruimd houden dus. Intussen is ze bij/aangekomen en is de drang om eten te ‘roven’ ook minder. Ze krijgt nu wat kittenvoer bij haar gewone voer en daar doet ze het heel goed op. Ze laat zich als wij eten goed afleiden met een kattenspelletje op de I-Pad!

Ik vermoed dat ze goed gesocialiseerd is. Ze is aanhankelijk, speels, apporteert haar speelgoedmuisjes! Het is een ontzettend lief en mooi beestje en wij zijn erg blij met haar.

Vr. groet, Lineke”