Recensies

Wat vonden klanten van de lessen?

Recensie

Nynke en Frans met Luna (groepslessen)

“In april 2021 zijn we gestart met een training bij Esther nadat we een berichtje op Facebook hadden gezien. Wat we konden verwachten wisten we niet, wel hadden we eerder al trainingen bij andere aanbieders gevolgd bij ons in het dorp.
Wij hebben een leergierig hondje en wilden graag de samenwerking met haar versterken, leren wat we konden doen bij poep eten tijdens loslopen en haar zelfvertrouwen stimuleren. Alle 3 doelen zijn behaald en we hebben voldoende kennis opgedaan om hier mee aan de slag te blijven gaan!
Wij vonden het erg fijn om met Esther te trainen; enorm veel persoonlijke aandacht en voldoende ruimte voor het stellen van eigen vragen. Deze werden uitgebreid beantwoord en de context werd goed uitgelegd. Esther werkt niet alleen met een positieve benadering met de honden, maar ook met de baasjes. Hierdoor krijg je niet het gevoel dat je iets fout doet, alleen dat sommige dingen beter anders kunnen. Het fijnste vinden wij dat we samen konden trainen, bij andere aanbieders moesten wij altijd om-en-om trainen, hierdoor mis je alsnog veel informatie en uiteindelijk moet je het thuis ook samen doen.
Onze hond was bijna 3 jaar en het was fijn om (weer) bij de basis te beginnen. Ongemerkt vergeet je toch veel dingen en het was goed om daar weer aandacht voor te hebben. Wanneer het herhaling voor ons was gaf Esther ons een extra uitdaging in de oefeningen, het maakte daardoor niet uit wat de samenstelling van de groep was.
Elke week een stukje herhaling van de les ervoor heeft er bij ons voor gezorgd dat de oefeningen goed uitgevoerd worden en in gesleten zijn. Bij andere aanbieders leerden we elke week veel nieuwe oefeningen waardoor het soms duizelde van de mogelijkheden en je het thuis weer was vergeten. Na de les van Esther ontvingen we altijd een lijstje met de oefeningen die we in de les gedaan hadden; zowel gericht op aandacht als fun en ontspanning.
Wij begrijpen onze hond nu beter en zorgen dat we goed voorbereid op pad gaan (veel afwisselend lekkers mee tijdens het uitlaten). Het was erg fijn en zijn van plan na de zomervakantie de lessen voort te zetten!” (14-07-22)

 

Recensie

Han en Bertine met Twinkel (groeplessen)

Leuke goede training gehad. Veel variatie en zeer leuke oefeningen. Esther geeft heldere uitleg, is erg geduldig en vriendelijk. Het werken in in klein groepje zorgt voor veel persoonlijke aandacht en Esther kijkt goed naar de hond en wat deze nodig heeft, ze heeft dan tips die precies passen bij de aandachtspunten van hond en baas waardoor we veel geleerd hebben. Met deze manier van werken onderscheidt zij zich duidelijk van onze eerdere trainingen. Het was top en zowel onze hond als wij hebben ervan genoten (06-07-22).

 

Recensie

Lies  met Marley (groepslessen)

We hebben 8 groepslessen gevolgd bij Esther. Elke week gingen Marley en ik er met veel plezier naartoe! De lessen zijn afwisselend en kunnen op elk niveau gevolgd worden! Het gaat er in de lessen om dat je plezier maakt met je hond en spelenderwijs nieuwe dingen leert! Nogmaals bedankt voor de leuke lessen en we komen zeker weer terug!

 

Recensie

Els en Mabel met Huub (groepslessen)

Wat een enorme  aanrader zijn de trainingen bij Esther. We kregen oefeningen waar je in de praktijk echt iets aan hebt, daarbij kijkt Esther ook naar het karakter van iedere hond. En past opdrachten aan waar dat nodig is. We hadden een erg leuke groep, dus hebben er gelijk een vervolg aan vastgeplakt. En na de winter gaan we weer!!

 

Recensie

Roos met Willem (privélessen)

Na de lockdown zou ik het wel leuk vinden om in ieder  geval dan nog weer een keer bij je langs te komen voor een training. Kijken wat we nog kunnen leren en hoe het tegen die tijd gaat. We hebben veel van je geleerd en jouw visie past heel goed bij ons. En zoals je duidelijk kon zien vindt Willem het ook fantastisch om naar je toe te gaan en te trainen.

 

Recensie

Renate met Jente (groepslessen en privéles)

Met onze hond  heb ik in de zomermaanden een cyclus van 10 trainingen gevolg op het terrein van dierenasiel de Wissel. We waren een kleine groep van in het begin 4 hondenbaasjes. Dit was natuurlijk een zeer bevoorrechte positie omdat Esther naar de situatie van elke  ieder hond individueel kon kijken en elke hond daardoor de aandacht kreeg, die hij op dat moment nodig had.

De lessen waren logisch, afwisselend en speels opgebouwd met veel beloningsmomenten voor de hond.

Wat ik bijzonder waardeer, waren de (wijze) lessen van Esther voor de baasjes. Uitgangspunt bij de training van Esther is het welbevinden van de hond , niet wat de baas wil, maar wat de hond aankan staat centraal. Kijken vanuit de hond.

Dit reduceerde bij mij meteen de stress, dat mijn hond iets moest kunnen en ik kon de  verwachtingen bijstellen, die ik onterecht aan mijn hond had, ondanks dat ik me had ingelezen over de situatie en problemen van geadopteerde honden uit het buitenland.

Daarmee wil ik zeggen dat een betrokken trainer in de praktijk meer oplevert dan het lezen van boeken over hondenopvoeding.

Naast de groepstraining heb ik  een individuele les gehad met mijn hond. Esther heeft de hond goed geobserveerd en wees me op bepaald gedrag van mijn hond dat ik nog niet had waargenomen. Ook op mijn vele vragen kreeg ik bevredigend en uitvoerig antwoord en deskundige adviezen, waar ik thuis mee aan de slag kon.

Het begrip dat Esther voor mijn hond had en haar uitleg over zijn gedrag heeft mij gesteund in de omgang met onze hond en daar ben ik Esther dankbaar voor.

 

Recensie

Carola met Marie (privélessen)

Door jouw lessen  heb ik weer vertrouwen gekregen en is daardoor de samenwerking met Marie  een stuk beter geworden. Je kijkt goed naar de hond voordat je gaat trainen met hond en baas. Ga zeker meer lessen bij je nemen.

 

Recensie

Hesther met Sproet (groepslessen)

Sproet en ik hebben veel aan jouw lessen gehad! Het belang van geduld hebben, kleine stapjes nemen, succeservaringen creëeren en signalen van stress in de gaten houden zodat je stopt voordat het stressemmertje overloopt. Door deze handvatten dagelijks te gebruiken, zie ik al heel veel vooruitgang in haar zelfvertrouwen. In basis blijft Sproet een angstige hond maar ik zie steeds meer karakter tevoorschijn komen. Sproet is ook slim, leergierig, en speels! Bedankt voor de lessen en ik houd zeker contact.

 

Recensie

Marloes met Koda (privélessen)

De lessen waren niet alleen heel zinvol maar ook gewoon leuk om te volgen. Je hebt een grote deskundigheid om het gedrag van honden en dat van hun baasjes te vertalen naar een duidelijk verhaal met bruikbare aanwijzingen. Koda is 4 en komt uit het buitenland. Hoewel Koda een makkelijk hondje is, vond ik het gedrag van Koda soms wat moeilijk te duiden, maar jij kon me daar veel over uitleggen. We hebben verschillende oefeningen gedaan en het was heel leerzaam en fijn om te zien dat er meer communicatie mogelijk bleek te zijn dan ik aanvankelijk had gedacht. Je bent een fijne docent met het hart op de goede plaats en prettige dosis humor.

 

Recensie

Paul  en Reiny met Lennox (privélessen)

Het is heel leuk en bijzonder leerzaam om met Esther en hond Lennox te werken in de tuin. Esther heeft heel veel kennis over hondengedrag en wij vinden het fijn om dat op een positieve manier te leren beïnvloeden. En het werkt! Esther geeft leuke oefeningen voor hond én baasje.
En het voelt prettig te weten dat zij op de achtergrond beschikbaar is voor vragen.

 

Recensie

Wilma met Silke (groepslessen)

Ik heb de lessen heel erg leerzaam gevonden, begrijp Silke weer beter.
Begrijp nu dat het meestal angst is en dat ik dat gewoon wat meer moet vermijden en anders mee om moet gaan, belonen werkt bij Silke het beste😊

 

Recensie

Theo en Gerda met Bo (groepslessen)

Hondentraining op maat voor baas en hond.
Het is een trainster die kennis heeft van zaken.
Een echte aanrader.

 

Recensie

Johanna met Thibet (groepslessen)

We hebben met veel plezier de lessen bij Esther gevolgd. Doormiddel van de leuke oefeningen leert je hond spelenderwijs en door zo samen bezig te zijn versterk je de band met je hond. Het trainen doe je met een kleine groep en zo is er voldoende aandacht voor iedereen. De rustige en ontspannen manier van lesgeven door Esther was heel fijn. Ook kun je met al je vragen bij haar terecht. Echt een aanrader voor iedereen die leuk met zijn hond bezig wil zijn.

 

Recensie

Cora met Dibbes (groepslessen)

Wat was het leuk en leerzaam. Bedankt voor deze lessen.

Je leert nergens op zo’n ontspannen manier je hond en ook jezelf kennen als op deze lessen, Dibbes en ik hebben zo zin in het vervolg!

 

Recensie

Marjolein met Lucas (groepslessen pups)

Toen Lucas tien weken oud was, zijn we begonnen met puppycursus bij Esther. Hij is ondertussen 9 maanden oud en vind het nog steeds elke keer weer leuk. Ik vind het prachtig om te zien dat hij zo zijn best doet en zoveel vooruitgang boekt. Eshter is heel ervaren en geeft op een diervriendelijke manier les. De focus ligt op goed gedrag aanleren en belonen (ipv slecht gedrag bestraffen). We krijgen altijd veel handige tips mee. Elke les leren we weer iets nieuws, maar we blijven ook de eerder geleerde oefeningen herhalen. We doen leuke oefeningen die thuis ook goed uit te voeren zijn. Daarnaast doen we leuke denkwerkjes en is er altijd tijd voor vragen (ook buiten de lessen om). Doordat de groep niet te groot is, is er genoeg tijd voor persoonlijke aandacht. Er wordt goed gekeken naar wat de hond aankan. De lessen zijn zeker een aanrader!

 

Recensie

Jantina met Prescka ( groeplessen pups)

Een echte aanrader, super leuke puppycursus. Kleine groepje, max 4 personen, ze heeft voor iedereen aandacht.
Als de les begint gezellig in een kring, dan vertel je hoe het gaat wat voor dingen je tegenkomt. Zij heeft er altijd wel een oplossing voor. Je voelt je meteen op je gemak.
Dan is zo’n les ook veel te snel voorbij. Elke week weer leuke nieuwe oefeningen erbij, herhalen van de vorige les.
Het is genieten, voor mijn pup en ook ik geniet van elke les. Leuke oefeningen om thuis te doen. En daar doe je het voor, samen met je hond op cursus en dan met een grote smile van het veld komen.
Woorden die bij Esther horen: heel veel kennis, gezellig, rustig, altijd een glimlach, enthousiast, vrolijk, overal een oplossing voor, een topper!!!!

Recensie

Henk met Keet (groepslessen pups)

De cursus is zeer geschikt voor mensen die een diepere band willen opbouwen met hun hond.
De benadering en uitleg is professioneel en doelgericht. Daarnaast is het een prima mogelijkheid om het dierenasiel financieel te steunen.
Een aanrader!

 

Recensie

Jan met Didi (groepslessen)

Wat hebben wij een leuke cursus gehad. Vooraf had ik niet durven dromen dat mijn hond toch veel vooruitgang zou boeken. Mijn hond komt uit het asiel en heeft veel angst. Hierdoor is ze niet makkelijk trainbaar en is ze snel afgeleid. Na 10 lessen hebben we veel progressie geboekt en een rustigere hond gekregen. Tijdens de lessen word heel goed rekening gehouden met het niveau van elke hond. Ook al is de oefening te hoog gegrepen, per hond word af gestemd wat hij dan wel kan en in kleinere stapjes aangepast. Tijdens de lessen is er genoeg individuele ruimte om vragen te stellen. En Esther neemt echt de tijd voor jou en je hond.

 

Recensie

Shiran met Faye, Suze en opvanghonden ( groepslessen en privélessen)

Intussen heb ik in de loop van de tijd al meerdere trainingen gevolgd bij Esther met erg verschillende honden, twee van mijzelf en een aantal opvanghonden, privélessen en groepslessen. Geen training is hetzelfde en er is veel aandacht voor de individuele begeleider hond combinatie. Daardoor is het nog leerzamer en is het passend voor elke hond.
Van rustige makkelijke oefeningen met veel pauzes voor bejaarde Faye, naar steeds meer uitdaging en wat snelheid voor de vrolijke Suze, die eerst niks kende maar er ontzettend veel plezier in heeft, tot het vooral werken aan zelfvertrouwen voor opvanghond Bodi.
Verwacht geen zit, af, blijf training. Maar wel een grote verscheidenheid aan oefeningen met echt allemaal een doel en soms zelfs onverwachts enorm waardevol in het dagelijks leven (zo is de basisoefening met het kleedje voor mijn Suze goud waard). Basisoefeningen (vaak met een mooie twist), clickeren, balans & coördinatie en hersenwerk, het komt allemaal voorbij. Oefeningen die ook nog de band met je hond laten groeien door samen te werken en samen plezier te maken. Ik kan het echt iedereen aanraden.

Recensie

Sanne en Hilbert met Piebe (groepslessen)

Wij hebben net de hondentraining van 10 lessen bij dierenopvang de Wissel gevolgd. De trainingen worden gegeven door Esther. Een enthousiaste vakvrouw die de afwisselende lessen met veel plezier geeft in een klein groepje met maximaal 4 honden. Wat wij erg fijn vonden is dat de lessen zijn gericht op het aanleren van goed gedrag zodat het afleren van fout gedrag niet of nauwelijks meer nodig is. Onze boomer Piebe heeft absoluut veel geleerd en zijn baasjes nog veel meer. Zeker een aanrader dus, ook voor een sterke en fijne band met je hond! En de opbrengst is voor de asieldieren.

 

Recensie

Debbie met Murphy (groepslessen)

Ik vond de lessen positief voor mezelf en Murphy.
Niet om van hem een robothond te maken die gehoorzaamt aan elke opdracht, maar om de band en het vertrouwen tussen ons te versterken.
De lessen hebben me de tools gegeven om door te gaan met de training en de technieken te gebruiken die je mij hebt geleerd om Murphy te helpen zijn angsten te overwinnen.
Ik wil je bedanken voor alles wat je ons hebt geleerd.

 

Recensie

Yvonne met Ayla (groepslessen)

We hebben ontzettend genoten van de cursus die we bij Esther hebben gevolgd. De cursus wordt maar in een kleine groep gegeven en daardoor is er veel tijd en aandacht voor elke baas/hond combinatie. Door de persoonlijke benadering en begeleiding tijdens de lessen train je samen met je hond ook echt op je eigen niveau. De lessen zijn erg afwisselend en de tien weken zijn echt voorbij gevlogen!

 

Recensie

Tom en Voke met Wopke (groepslessen)

Wij vonden het een erg leuke en leerzame cursus om te volgen. De nadruk ligt op de interactie tussen hond en baas. Het werken in kleine groepen maakt dat er meer aandacht is voor beiden. De lessen waren gevarieerd met elke keer weer een nieuwe uitdaging. Geleerd op het gedrag van de hond te letten (Bouwt de hond spanning op, hoe zie je dat en hoe handel je dan). Met vragen altijd bij Esther terecht. Veel geleerd in de cursusweken.

 

Recensie 

Jantina met Myschka (groepslessen)

Elke les een feestje. Daar doe ik het voor, die 10 lessen zijn omgevlogen. Het fijne is dat je in kleine groepjes traint en dat geeft veel rust in de les. De honden hebben de ruimte, dus mekaar opzoeken is echt niet nodig. Mijn hond is erg druk en dan is het juist fijn als je niet heel dicht naast elkaar staat/zit.. De lessen zijn elke keer erg afwisselend maar zeer leerzaam en ook zijn de oefeningen thuis makkelijk te doen. Je bent bezig met “hier”, zonder trekken aan lijn, (wist niet dat dat zo leuk kon zijn), hond laten nadenken met oefeningen, en rust in de hond brengen, eigenlijk teveel om op te noemen. Esther zelf is een pracht mens die geweldig leuk les geeft en overal wel een oplossing voor heeft. Je kan met alle vragen over honden bij haar terecht… En het einde van les, met een grote smile naar huis en een rugzak vol met leuke trainingsmogelijkheden om thuis verder te gaan.

 

Recensie 

Flora met Roef (groepslessen)

De cursus van Esther bij de Wissel valt vooral op door de rust die er heerst! Je krijgt tips op maat en door de kleine groep is er veel tijd voor individuele aandacht. Iedere les was weer een feestje om samen te volgen!

 

Recensie 

Suzanne met Keet (groepslessen)

Esther, heel erg bedankt voor je liefdevolle lessen!

 

Recensie 

Mieke met Paddy (groepslessen)

De cursus was voor mij duidelijk leerzaam en samen met de hond zeer rustgevend.
Leerdoelen vanuit de hond waren een zeer verrassende ervaring. Door de kleine groepssamenstelling
voldoende aandacht van Esther. Succes verder. Goed gedaan Esther.

 

Recensie 

Wilma met Kiara (privéles)

Op 13 september een privé les gehad bij Esther.
In die ene les heb ik geleerd hoe ik het gedrag van mijn hondje op een heel positieve manier kan veranderen.
Onze band is nog sterker geworden door op te letten waar het fout gaat en haar het goede aan te leren.
Esther, bedankt voor je duidelijke uitleg en geduld.

 

Recensie 

Nea met Yara (privélessen)

Esther, de hondenfluisteraar

Mijn hond komt uit een asiel uit Hongarije. Ze is bangig en niet goed gesocialiseerd.

Met hulp van Esther, die het gedrag van mijn hond heeft geobserveerd, is ze nu veel minder bang voor o.a. geluiden. Bovendien trekt ze minder aan haar riem. Dankzij de praktische adviezen van Esther en haar idee van beloningsvoertjes is mijn hond veel zelfverzekerder geworden.

 

Recensie 

Karlijn met Boy (privéles)

Ik heb een aantal keer in huis geoefend en merk langzaam
verschil. Vooral in de relatie en bij mezelf dat ik er weer meer plezier en
vertrouwen in krijg. Erg fijn! Dit was even weg, terwijl het wel een lieve
hond is. Ik heb weer een boost gekregen om er mee bezig te gaan en ook de
overige gezinsleden zijn weer vol goede moed bezig. Dankjewel voor de
tips!

 

Recensie 

Jeltine met Willem (privéles)

‘In een veelbewogen periode van mijn leven met overlijdens van mijn moeder,
mijn zus en mijn hond zag ik het niet zitten om met onze pup naar de
training te gaan. Esther was zonder reserve bereid om bij mij thuis te
komen en heeft meer da royaal gedeeld van haar kennis en inzichten. Dit
heeft mij enorm geholpen bij de opvoeding van onze Willem.’

 

Recensie 

Hilletta met Vandor (privéles)

Sinds een tijdje hebben we een hond die uit een opvang komt. Deze hond kent geen commando’s en was erg angstig en onzeker. We zijn met onze hond naar de Wissel gegaan. Hier leerde Esther ons een aantal nuttige oefeningen die we met onze hond konden doen. Met resultaat. We hebben hier dus veel aan gehad.

 

Recensie 

Elvira met Storm (privélessen)

Mijn ervaring met De Wissel is positief. De een op een begeleiding die ik volgde met onze hond Storm, was in alle rust en met duidelijke uitleg/ aanwijzingen, werken aan onze band. Nu ik weet waar ik aan moet denken bv als Storm aan de lijn trekt, is het wandelen een feestje. Mijn gemoedstoestand werkt op hem door, dat realiseer ik me nu beter.