Recensies

Wat vonden klanten van de lessen?

 

Recensie

Jan met Didi (groepslessen)

Wat hebben wij een leuke cursus gehad. Vooraf had ik niet durven dromen dat mijn hond toch veel vooruitgang zou boeken. Mijn hond komt uit het asiel en heeft veel angst. Hierdoor is ze niet makkelijk trainbaar en is ze snel afgeleid. Na 10 lessen hebben we veel progressie geboekt en een rustigere hond gekregen. Tijdens de lessen word heel goed rekening gehouden met het niveau van elke hond. Ook al is de oefening te hoog gegrepen, per hond word af gestemd wat hij dan wel kan en in kleinere stapjes aangepast. Tijdens de lessen is er genoeg individuele ruimte om vragen te stellen. En Esther neemt echt de tijd voor jou en je hond.

Recensie

Shiran met Faye, Suze en opvanghonden ( groepslessen en privélessen)

Intussen heb ik in de loop van de tijd al meerdere trainingen gevolgd bij Esther met erg verschillende honden, twee van mijzelf en een aantal opvanghonden, privélessen en groepslessen. Geen training is hetzelfde en er is veel aandacht voor de individuele begeleider hond combinatie. Daardoor is het nog leerzamer en is het passend voor elke hond.
Van rustige makkelijke oefeningen met veel pauzes voor bejaarde Faye, naar steeds meer uitdaging en wat snelheid voor de vrolijke Suze, die eerst niks kende maar er ontzettend veel plezier in heeft, tot het vooral werken aan zelfvertrouwen voor opvanghond Bodi.
Verwacht geen zit, af, blijf training. Maar wel een grote verscheidenheid aan oefeningen met echt allemaal een doel en soms zelfs onverwachts enorm waardevol in het dagelijks leven (zo is de basisoefening met het kleedje voor mijn Suze goud waard). Basisoefeningen (vaak met een mooie twist), clickeren, balans & coördinatie en hersenwerk, het komt allemaal voorbij. Oefeningen die ook nog de band met je hond laten groeien door samen te werken en samen plezier te maken. Ik kan het echt iedereen aanraden.

Recensie

Sanne en Hilbert met Piebe (groepslessen)

Wij hebben net de hondentraining van 10 lessen bij dierenopvang de Wissel gevolgd. De trainingen worden gegeven door Esther. Een enthousiaste vakvrouw die de afwisselende lessen met veel plezier geeft in een klein groepje met maximaal 4 honden. Wat wij erg fijn vonden is dat de lessen zijn gericht op het aanleren van goed gedrag zodat het afleren van fout gedrag niet of nauwelijks meer nodig is. Onze boomer Piebe heeft absoluut veel geleerd en zijn baasjes nog veel meer. Zeker een aanrader dus, ook voor een sterke en fijne band met je hond! En de opbrengst is voor de asieldieren.

 

Recensie

Debbie met Murphy (groepslessen)

Ik vond de lessen positief voor mezelf en Murphy.
Niet om van hem een robothond te maken die gehoorzaamt aan elke opdracht, maar om de band en het vertrouwen tussen ons te versterken.
De lessen hebben me de tools gegeven om door te gaan met de training en de technieken te gebruiken die je mij hebt geleerd om Murphy te helpen zijn angsten te overwinnen.
Ik wil je bedanken voor alles wat je ons hebt geleerd.

 

Recensie

Yvonne met Ayla (groepslessen)

We hebben ontzettend genoten van de cursus die we bij Esther hebben gevolgd. De cursus wordt maar in een kleine groep gegeven en daardoor is er veel tijd en aandacht voor elke baas/hond combinatie. Door de persoonlijke benadering en begeleiding tijdens de lessen train je samen met je hond ook echt op je eigen niveau. De lessen zijn erg afwisselend en de tien weken zijn echt voorbij gevlogen!

 

Recensie

Tom en Voke met Wopke (groepslessen)

Wij vonden het een erg leuke en leerzame cursus om te volgen. De nadruk ligt op de interactie tussen hond en baas. Het werken in kleine groepen maakt dat er meer aandacht is voor beiden. De lessen waren gevarieerd met elke keer weer een nieuwe uitdaging. Geleerd op het gedrag van de hond te letten (Bouwt de hond spanning op, hoe zie je dat en hoe handel je dan). Met vragen altijd bij Esther terecht. Veel geleerd in de cursusweken.

 

Recensie 

Jantina met Myschka (groepslessen)

Elke les een feestje. Daar doe ik het voor, die 10 lessen zijn omgevlogen. Het fijne is dat je in kleine groepjes traint en dat geeft veel rust in de les. De honden hebben de ruimte, dus mekaar opzoeken is echt niet nodig. Mijn hond is erg druk en dan is het juist fijn als je niet heel dicht naast elkaar staat/zit.. De lessen zijn elke keer erg afwisselend maar zeer leerzaam en ook zijn de oefeningen thuis makkelijk te doen. Je bent bezig met “hier”, zonder trekken aan lijn, (wist niet dat dat zo leuk kon zijn), hond laten nadenken met oefeningen, en rust in de hond brengen, eigenlijk teveel om op te noemen. Esther zelf is een pracht mens die geweldig leuk les geeft en overal wel een oplossing voor heeft. Je kan met alle vragen over honden bij haar terecht… En het einde van les, met een grote smile naar huis en een rugzak vol met leuke trainingsmogelijkheden om thuis verder te gaan.

 

Recensie 

Flora met Roef (groepslessen)

De cursus van Esther bij de Wissel valt vooral op door de rust die er heerst! Je krijgt tips op maat en door de kleine groep is er veel tijd voor individuele aandacht. Iedere les was weer een feestje om samen te volgen!

 

Recensie 

Suzanne met Keet (groepslessen)

Esther, heel erg bedankt voor je liefdevolle lessen!

 

Recensie 

Mieke met Paddy (groepslessen)

De cursus was voor mij duidelijk leerzaam en samen met de hond zeer rustgevend.
Leerdoelen vanuit de hond waren een zeer verrassende ervaring. Door de kleine groepssamenstelling
voldoende aandacht van Esther. Succes verder. Goed gedaan Esther.

 

Recensie 

Wilma met Kiara (privéles)

Op 13 september een privé les gehad bij Esther.
In die ene les heb ik geleerd hoe ik het gedrag van mijn hondje op een heel positieve manier kan veranderen.
Onze band is nog sterker geworden door op te letten waar het fout gaat en haar het goede aan te leren.
Esther, bedankt voor je duidelijke uitleg en geduld.

 

Recensie 

Nea met Yara (privélessen)

Esther, de hondenfluisteraar

Mijn hond komt uit een asiel uit Hongarije. Ze is bangig en niet goed gesocialiseerd.

Met hulp van Esther, die het gedrag van mijn hond heeft geobserveerd, is ze nu veel minder bang voor o.a. geluiden. Bovendien trekt ze minder aan haar riem. Dankzij de praktische adviezen van Esther en haar idee van beloningsvoertjes is mijn hond veel zelfverzekerder geworden.

 

Recensie 

Karlijn met Boy (privéles)

Ik heb een aantal keer in huis geoefend en merk langzaam
verschil. Vooral in de relatie en bij mezelf dat ik er weer meer plezier en
vertrouwen in krijg. Erg fijn! Dit was even weg, terwijl het wel een lieve
hond is. Ik heb weer een boost gekregen om er mee bezig te gaan en ook de
overige gezinsleden zijn weer vol goede moed bezig. Dankjewel voor de
tips!

 

Recensie 

Jeltine met Willem (privéles)

‘In een veelbewogen periode van mijn leven met overlijdens van mijn moeder,
mijn zus en mijn hond zag ik het niet zitten om met onze pup naar de
training te gaan. Esther was zonder reserve bereid om bij mij thuis te
komen en heeft meer da royaal gedeeld van haar kennis en inzichten. Dit
heeft mij enorm geholpen bij de opvoeding van onze Willem.’

 

Recensie 

Hilletta met Vandor (privéles)

Sinds een tijdje hebben we een hond die uit een opvang komt. Deze hond kent geen commando’s en was erg angstig en onzeker. We zijn met onze hond naar de Wissel gegaan. Hier leerde Esther ons een aantal nuttige oefeningen die we met onze hond konden doen. Met resultaat. We hebben hier dus veel aan gehad.

 

Recensie 

Elvira met Storm (privélessen)

Mijn ervaring met De Wissel is positief. De een op een begeleiding die ik volgde met onze hond Storm, was in alle rust en met duidelijke uitleg/ aanwijzingen, werken aan onze band. Nu ik weet waar ik aan moet denken bv als Storm aan de lijn trekt, is het wandelen een feestje. Mijn gemoedstoestand werkt op hem door, dat realiseer ik me nu beter.