Privé lessen

Gevarieerd aanbod

Er zijn verschillende trainingen die u kunt volgen op de Wissel. Natuurlijk kunt u hier terecht voor gehoorzaamheid maar ook voor puppybegeleiding, funtraining, dierenartstraining en hulp bij specifieke gedragsproblemen. We zullen een korte beschrijving geven van wat de verschillende trainingen inhouden.

Gehoorzaamheid

Dit is training waarbij uw hond de verschillende commando’s aanleert op een positieve en leuke manier. Door middel van het belonen van goed gedrag leert de hond wat u bedoelt met een commando en zal hij dit commando opvolgen wanneer u dat van hem vraagt. Hierbij kan gewerkt worden met een clicker, een beloningswoord, een voertje of een combinatie hiervan. Het tempo van de training zal aangepast worden aan u en de snelheid waarop uw hond leert. Omdat u een op een begeleid wordt kan het zijn dat uw hond deze training veel sneller oppikt dan in een groep.

Voorbeelden zijn; basiscommando’s aanleren als zit, af, hier, blijf, volg, kijk, touch etc.

PuppybegelDSC_0046eiding

Bij deze training wordt u begeleid in het opvoeden van uw pup. Vanaf 8 weken is uw pup welkom mits hij wel correct ingeënt wordt. U gaat aan de slag met het aanleren van commando’s maar ook met zaken als het netjes aan de riem lopen, algemene opvoeding en het fysiek en mentaal stimuleren van uw pup. Alle vragen die u heeft met betrekking tot het opvoeden van een pup kunt u stellen aan de trainer. En zijn er specifieke zaken waar  u hulp bij wilt dan kunnen ook die aan bod komen.

Ook kan er met uw pup een start gemaakt worden met de dierenartstraining (zie verderop).

Voorbeelden zijn: commando’s aanleren, wandelen zonder trekken, verzorging van uw pup, tips met betrekking tot zindelijk worden/alleen thuis zijn etc.

FuntrainingJorka mooi 4

Het woord zegt het al: fun! U en uw hond gaan aan de slag met allerlei leuke oefeningen die niet direct noodzakelijk zijn in het dagelijks leven van uw hond. Maar die zeker een verrijking zijn en er voor zorgen dat uw band met uw hond versterkt wordt. Omdat het gaat om plezier zit er geen druk op u of de hond en kunt u zich volledig richten op een ontspannen omgang met uw hond. Onbewust leert uw hond op u te vertrouwen en wordt leren leuk. Merkt u dat uw hond geen motivatie toont tijdens gehoorzaamheidslessen? Probeer dan eens de funtraining uit. Het kan een stimulans geven aan het leerproces en leren weer leuk maken.

Voorbeelden zijn: dogdance oefeningen, leren apporteren, leren aanraken van targets, etc.

DierenartstrainingDSC_0648

De nieuwste ontwikkeling in het trainingsaanbod is de dierenartstraining. Er wordt vaak vergeten hoe spannend een bezoek aan de dierenarts is en dat veel handelingen bij de dierenarts eigenlijk gewoon aangeleerd moeten worden. Niet alleen zodat uw hond meer ontspannen is bij de dierenarts, maar ook voor de veiligheid van de dierenarts zelf: een hap of beet is zo gebeurd als een hond het eng vindt. Tijdens de dierenartstraining leert u allerlei handelingen bij de hond zodat deze ze netjes en ontspannen kan ondergaan. Denk aan gebit bekijken, ogen zalven, betasten etc. Onder begeleiding van onze trainer wordt alles zorgvuldig aangeleerd en ontvangt u een certificaat bij het behalen van alle oefeningen.

Voorbeelden zijn: betasten, injectie krijgen, op de weegschaal stappen, gebit bekijken, in de ogen/oren kijken, evt. muilkorftraining etc.

Hulp bij gedrag

Het kan zijn dat uw hond gedrag vertoond dat u liever niet ziet of om zou willen buigen naar ander gewenst gedrag. Bijvoorbeeld trekken aan de lijn, blaffen naar andere honden of opspringen. In de training zal er specifiek aandacht besteed worden aan dit gedrag en een plan worden gemaakt dat precies bij u en uw hond past. Door middel van een intake gesprek aan de telefoon en een vragenlijst die naar u wordt gemaild, wordt er eerst zoveel mogelijk informatie verzameld zodat de trainer de eerste les goed voor kan bereiden. Daarna gaat u met uw hond oefenen en met de eerste tips aan de slag. Dit kan hier op het veld bij de opvang, maar ook bij u thuis of op een andere locatie. Dat wordt allemaal overlegd met u en de trainer. Zo wordt er een persoonlijk plan opgezet voor een zo mooi mogelijk resultaat.

Kosten en afspraakDSC_0685

De kosten van de training zijn 35,00 euro per uur (exclusief eventuele reiskosten en reistijd). We vinden het belangrijk dat honden die uit de opvang komen, extra goed begeleid worden. Daarom kunnen ex-opvanghonden met korting bij ons terecht.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak plannen? Bel dan met 058-2664300 en vraag naar Esther Bouter. Of mail naar esther@dierenopvangdewissel.nl.