Help de dierenambu: word chauffeur!

Dierenambulance De Wissel heeft uw hulp nodig! Om een 24 uurs bereikbaarheid te kunnen blijven garanderen zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers. “Vooral in de avond-, nacht en weekenddienst krijgen we het rooster op dit moment nauwelijks rond. We willen natuurlijk klaar blijven staan voor gewonde, verdwaalde en zieke dieren in de regio Leeuwarden. Om dit te kunnen blijven doen, hebben we met spoed nieuwe vrijwilligers nodig. We zijn vooral op zoek naar chauffeurs die bereid zijn nacht- en weekenddiensten te draaien’, vertelt Teije de Haan, bedrijfsleider van Dierenopvang en Dierenambulance de Wissel.

Een dag bij Dierenambulance de Wissel.

De centralist krijgt een telefoontje over een oververhitte hond. Met deze temperaturen hebben veel honden last van de warmte en kan er bij de minste inspanning oververhitting optreden. Dit is een spoedgeval, dus de centralist seint de chauffeur en bijrijder in. Zij gaan direct op pad.

Wanneer de Dierenambulance ter plaatse komt gaat het slecht met de hond. Hij moet met spoed naar de dierenarts. De dierenambulance brengt de hond hier snel heen. De dierenarts ontfermt zich over hem.

Ondertussen komt er bij de centralist een telefoontje binnen over een aangereden hert. Het dier leeft nog. De chauffeur en bijrijder spoeden zich erheen. Helaas is het hert bij aankomst al overleden.

Er komt bij de centralist weer een melding binnen: er ligt een kat op de weg. De kat is aangereden en kan niet meer opstaan. De dierenambulance spoedt zich erheen. Het is een drukke weg. Omstanders hebben ervoor gezorgd dat de kat inmiddels op een veilige plek ligt. De dierenambulance brengt de kat naar de dierenarts. Gelukkig heeft de kat een chip en kan de eigenaar snel gebeld worden. De kat en de eigenaar worden bij de dierenarts herenigd.

De volgende rit is een geplande rit. De hond van een oudere dame moet naar de dierenarts. Mevrouw heeft geen vervoer en heeft een taxirit aangevraagd bij de dierenambulance. De dierenambulance brengt de hond naar de dierenarts en zorgt dat de hond na behandeling weer thuis wordt gebracht.

Het was een drukke dienst op de dierenambulance. Op de terugweg belt de centralist naar de ambulance. Er kwam goed nieuws binnen van de dierenarts. De oververhitte hond knapt weer op! De kat is inmiddels geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Vrijwilliger worden bij Dierenambulance de Wissel?
Wil jij je ook inzetten voor zieke, gewonde of overleden dieren in de regio Leeuwarden? Wij leren je graag kennen! Ga je graag op pad, kun je situaties snel inschatten en rijd je graag auto? Ben je daarnaast bereid om ook avond-, nacht- en weekenddiensten te draaien? Dan kun je bij ons aan de slag als chauffeur!

Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek contact op met Dierenambulance de Wissel via dierenambulance@dierenopvangdewissel.nl of 058-2664300 en vraag naar Teije de Haan.