Dierenambulance

In geval van nood

Dierenambulance De Wissel zit bij Dierenopvang De Wissel in het gebouw. Vanuit hier rijdt de ambulance en zijn de vrijwilligers overdag te vinden op kantoor. Ook kunt u hier een afspraak maken om een overleden dier te identificeren.

De ambulance heeft een eigen telefoonnummer: 058-2663370. Dit is het nummer waar u een melding kan doen van een ziek, gewond of overleden dier. En waar u een afspraak kan maken om een dier te identificeren of op te halen. Het nummer is 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen. Dierenambulance De Wissel rijdt alleen in de gemeente Leeuwarden.

Wilt u meer weten over het laten ophalen van een zwerfkat? Neem dan eerst contact op met het asiel via 058-2664300. Het asiel kan dan opdracht geven aan de ambulance om deze op te halen als u zelf geen vervoer heeft.

U kunt de Dierenambulance steunen door een donatie te doen. Dat kan via een overboeking naar NL28 INGB 0006 542845 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel o.v.v. donatie Dierenambulance.

Waar rijdt de ambulance voor?

– gewonde of zieke huisdieren
– gewonde of zieke wilde dieren
– zwervende huisdieren (katten alleen in opdracht van dierenopvang De Wissel)
– overleden huisdieren
– overleden wilde dieren (duif of groter)

Voor uitgebroken, gewonde of overleden landbouwhuisdieren raden wij aan contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Er bestaat een mogelijkheid om de ambulance in te zetten voor taxiritten: als u zelf geen vervoer heeft om met uw zieke huisdier naar de dierenarts te gaan dan kunt u hier een afspraak voor maken. Houdt er rekening mee dat spoedgevallen wel voorrang hebben en er een vergoeding wordt gevraagd voor een taxirit.

Dierenambulance De Wissel rijdt alleen in de gemeente Leeuwarden. Bent u woonachtig in een aan Leeuwarden grenzende gemeente kunt u hieronder vinden welke dierenambulance in uw regio actief is.

  • Gemeente Waadhoeke en Harlingen: Dierenambulance Dier in Nood, telefoonnummer: 06-50260695
  • Gemeente Heerenveen: Dierenambulance De Tjonger, telefoonnummer: 06-21578058
  • Gemeente Súdwest Fryslân en De Fryske Marren: Dierenambulance De Meren, telefoonnummer: 06-53712098
  • Gemeente Tytsjerksteradeel, Ferwerderadeel en Dongeradeel: Dierenambulance Noord-Oost Friesland, telefoonnummer: 06-50128269Dierenambulance

 

Vrijwilliger worden?

De ambulance is altijd op zoek naar enthousiaste mensen om het team te versterken. Bijvoorbeeld als chauffeur, bijrijder of centralist. Neem hiervoor contact op met Dierenopvang De Wissel via info@dierenopvangdewissel.nl