Duvel uit Drenthe

Vaak is het jammer dat dieren niet kunnen praten als ze hier binnengebracht worden. Met volkomen onbekende geschiedenis komen de gevonden dieren binnen, en voor ons is het gissen wat hun achtergrond is… Maar niet als ze gechipt zijn!
 
Zo ook het verhaal van Duvel, de zwartwitte jonge kater die in Leeuwarden gevonden werd door Marco en Eric. Al dagen zwierf hij rond hun huis in Zuiderburen, schichtig en niet op zijn plek. Na wat voer en aandacht bleek hij op te pakken en kwamen de mannen hem op het asiel laten checken op een chip. Want in de buurt was hij niet bekend en reageerde niemand op de oproepjes van een gevonden kat.
 
En zo waar bleek hij gechipt te zijn, en ook nog eens geregistreerd! Een medewerker van het asiel kreeg een verbaasde mevrouw aan de telefoon. Ja, ze waren inderdaad hun kat al anderhalve week kwijt… maar ze wonen in Drenthe! Duvel kon dan toch niet in Leeuwarden gevonden worden? Hoe kon hij daar nou terecht zijn gekomen? Een goede vraag, en Duvel heeft het ons niet verteld. We vermoeden dat hij weer zo’n bereisde meelifter is geweest in een auto of busje. Uiteraard hadden de baasjes gezocht in de buurt en flyers opgehangen, maar niet helemaal tot in Friesland.
 
De meneer van Duvel is meteen in de auto gesprongen en anderhalf uur later zat Duvel wederom in een auto. Maar deze keer lekker naar zijn eigen huis, en broertje!
 
Ontzettend mooi dat het voor Duvel zo is afgelopen. Dankzij de oplettende vinders Marco en Eric. En dankzij de zorgzame baasjes die de chip zo goed geregistreerd hadden. Het geeft weer aan hoe belangrijk en fijn een goed geregistreerde chip kan zijn.
 
Chip en Registreer je huisdier!
 
Check de registratie van uw huisdier gratis op www.chipnummer.nl, en pas aan waar nodig.