Collecte

De collecte week van Dierenopvang de Wissel is begonnen! Maar liefst 350 collectanten gaan deze week van deur tot deur om geld in te zamelen voor onze asieldieren. Op dit moment zitten er ruim 80 dieren in het asiel, dus het geld is hard nodig! De opbrengst gaat naar alle dieren in de opvang. Dat dit geld inderdaad hard nodig is, bewijst het verhaal van Cindy.

Cindy is een lieve Chihuahua van acht jaar oud. De eigenaar had na al die jaren genoeg van haar en zette een advertentie op Internet: ‘hond te koop’. Er kwam al snel een geïnteresseerde op bezoek. Gewoon, om even kennis te maken. Maar het klikte niet, Cindy was niet het hondje wat ze zocht. Maar toen de kijker aangaf dat ze geen klik met het hondje voelde, sloeg de sfeer snel om. De eigenaar begon te dreigen: ,,Als jij het hondje niet meeneemt, gebeuren er vervelende dingen met Cindy.” Uit pure wanhoop nam de kijker Cindy toch maar mee. Thuis aangekomen besloot ze het hondje meteen naar De Wissel te brengen. En dat was een goede beslissing.

De medewerkers en vrijwilligers ontfermden zich meteen over Cindy. Ze kreeg een eigen kenneltje en veel aandacht. Ook de dierenarts kwam langs om Cindy van top tot teen na te kijken. Zoals de medewerkers al vermoedden was Cindy niet helemaal in orde. Haar tanden en bekje waren ontstoken en Cindy had duidelijk pijn. Een dure operatie was nodig en alle tanden, op drie na, werden getrokken. Eindelijk geen pijn meer. Nu was Cindy klaar voor een nieuwe eigenaar. En gelukkig werd die heel snel gevonden. Na een paar weken kon Cindy het asiel alweer verlaten, helemaal gezond, en samen met haar nieuwe baasje.

Komende week gaan onze collectanten dus hard aan de slag voor dieren als Cindy. Heeft u geen collectant bij u aan de deur gehad, maar wilt u wel onze asieldieren steunen? Maak dan een bedrag over op rekeningnummer: NL51 INGB 0000 839995 ten name van Stichting Dierenopvang de Wissel. Namens de dieren, bedankt!