Chippen, registeren en checken

We zijn hier natuurlijk een groot fan van chippen! Maar dat wisten de meeste mensen wel. Gelukkig zijn er ook al een heleboel mensen in Nederland die hun huisdier gechipt en geregistreerd hebben. Op die manier kunnen veel vermiste dieren snel weer terug naar hun eigenaar. Dieren die hier in de opvang binnen komen, of die door de ambulancemedewerkers gecheckt worden op een chip, kunnen zo dezelfde dag nog naar huis.
In de opvang en bij de ambulance zien we dan ook dat het aantal gechipte dieren aardig omhoog gegaan is! Superfijn! Mocht het u ontschoten zijn, dan laat het alsnog doen. Wist u dat u uw dieren ook bij ons kan laten chippen? Bel met ons voor een afspraak via 058-2664300. Voor 21,50 euro chippen én registreren wij u dier meteen.
En dat registreren is juist zo belangrijk. Wanneer het piepje van het chipapparaat gaat zijn we al blij: het dier heeft een chip! Maar wanneer dan blijkt dat er geen registratie bij hoort, of het om een verouderde registratie gaat, dan slaat toch de teleurstelling weer toe. Zo zonde als dat niet klopt. Want dan kan het dier nog niet naar huis!
Nu de eerste knallen alweer de lucht in gaan, en veel dieren de vuurwerkangst weer onder ogen moeten komen, willen we dit nog eens onder de aandacht brengen. Check de registratie van uw dier via www.chipnummer.nl. Dan ziet u meteen of de chip geregistreerd is, en op welke gegevens. Klopt het niet? Pas het dan meteen aan bij de desbetreffende database.
Vooral het juiste telefoonnummer is erg belangrijk. Onder andere omdat door de strenge privacywet er een aantal databases zijn die alleen de telefoonnummers tonen. Zo zijn uw adresgegevens niet voor iedereen zichtbaar. Bij andere databases kunt u zelf kiezen wat u wilt tonen wanneer het chipnummer opgezocht wordt.
Dus: check het chipnummer op www.chipnummer.nl voor de correcte gegevens, of bel met ons voor een chip-afspraak! Op naar een jaarwisseling met de minste vermiste dieren ooit!