Ziggy
GeslachtMannelijk
SoortHond
RasAmerikaanse Bulldog
Kan bij kattenNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kinderenNiet ideaal bij kleine kinderen
Gesteriliseerd / gecastreerdNee
Wordt graag aangehaaldJa
Kan alleen thuis zijnOnbekend
Kan in de autoNog erg nerveus
Gedrag aan de lijnSterk, trekt.
Kent basiscommando'sJa
ZindelijkJa
VachtverzorgingWeinig
Kan los lopenNee

Ziggy is een Amerikaanse Bulldog reu van 9 jaar. Ruim volwassen dus, maar dat zou je niet zeggen als je hem ontmoet! Ziggy heeft energie voor twee. Helaas had zijn eigenaar nog meer honden en te weinig tijd voor hem, vandaar dat hij nu via ons op zoek is naar een nieuwe plek.

Ziggy is een vrolijke spring in ’t veld! Hij is gek op mensen en gaat graag met je op pad. Dat enthousiasme is wel veel, en niet voor iedereen weggelegd. Wij denken dat Ziggy nog heel veel kan leren, onder andere zijn enthousiasme in toom houden. Meneer is natuurlijk wel een flinke hond, en gooit graag zijn gewicht even in de strijd. Daarom is hij niet heel geschikt voor kleine kinderen, die liggen binnen de kortste keren op de grond! We raden hem niet aan bij kinderen, ook omdat hun drukte hem weer aansteekt.

Dit enthousiasme zorgt er ook voor dat je aan Ziggy geen goede waakhond hebt… hij laat iedereen vrolijk en blij naar binnen! Bezoek is altijd welkom, en kan rekenen op een onstuimige begroeting. Sociaal gezien is hij een allemansvriend, ook hier in de opvang zien we dat hij geen moeite heeft met alle onbekende mensen en makkelijk contact maakt.

Ziggy plaatsen we  niet bij andere honden, hij reageert niet oké op ze bij een kennismaking. Liever is hij de enige hond in huis, en is alle aandacht voor hem! Hij liep ook nooit los met vreemde honden, dus we weten niet hoe hij zou reageren op een losloopgebied. Dat raden we zeker niet aan met hem. We weten niet of hij bij katten kan.

Ziggy heeft nog wat opvoeding nodig, hij is behoorlijk vrij gelaten in zijn gedrag en de puntjes moeten echt nog op de i gezet worden. Zo is hij nog erg sterk en onstuimig aan de lijn en niet voor iedereen ideaal om mee te wandelen. Autorijden vindt hij nog erg spannend en is hij niet gewend. Daar zal ook nog mee geoefend moeten worden. Hij is wel keurig zindelijk!

Het is nog onbekend of Ziggy alleen thuis kan zijn. We zoeken daarom een plek voor hem waar hij dat in eerste instantie nog niet hoeft. Zodat er rustig op getraind kan worden mocht dat nodig blijken.

Heeft u interesse in Ziggy? Dan kunt u zich aanmelden via de mail. Kopieer dan de vragen die hieronder staan, en beantwoord ze uitgebreid in een mail. De mail kunt u sturen naar info@dierenopvangdewissel.nl.

– Wat zijn uw adres/contactgegevens (graag incl. postcode en telefoonnummer)?

– Hoeveel tijd zou de hond bij alleen thuis moeten zijn (bijv. in verband met werk, nu en in de toekomst)?

– Wat is uw gezinssamenstelling (echtpaar, kinderen, alleen)?

– Wat voor woning heeft u (rijtjeshuis, 2onder1kap, tuin etc)?

– Heeft u nog meer huisdieren?

– Heeft u ervaring met honden?

– Zou u met de hond op cursus gaan?

– Wat wilt u nog meer kwijt over uw situatie\positieve punten\leuke dingen voor ons om te weten over u?

We nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling en nemen contact op met de mensen die we selecteren. Bij heel veel aanvragen zullen we niet de mails beantwoorden die niet uitgenodigd worden, houd daarvoor de site goed in de gaten. Wanneer er bij Ziggy staat dat hij gereserveerd is, dan zijn alle geselecteerde mensen al uitgenodigd, en weet u dat u helaas niet bij deze selectie zit.

Nieuwsgierig?