Storm
GeslachtMannelijk
SoortHond
RasDuitse Herder
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij hondenNee
Kan bij kinderenNee
Speciale zorgZorg voor rust
Wordt graag aangehaaldJa, na het opbouwen van een band
Kan alleen thuis zijnOnbekend
Gedrag aan de lijnGoed, kan wel trekken
Kent basiscommando'sJa
ZindelijkJa
WaaksheidJa
VachtverzorgingRegelmatig borstelen
Kan los lopenNee

Storm is een Duitse Herder van minstens 8 jaar oud. Deze herder is bij ons terecht gekomen na het overlijden van zijn eigenaar. Samen met een Rottweiler en Husky kwam hij vermagerd uit het huis en is hij bij ons begonnen aan zijn herstel.

Storm is een wat oudere hond, maar nog vol energie. Hij kan zich prima vermaken met een tennisbal. Of je daar nu samen met hem mee speelt, of dat hij alleen speelt. Een wandeling slaat hij ook zeker niet af, hij is nog kwiek genoeg om lekker mee op pad te gaan en te genieten van een uitje. Hij is niet van het contact met vreemde honden, hij kan daar wel even op reageren. We raden het niet aan om met hem naar een losloopgebied te gaan. Houd hem lekker aan de lijn, of aan een extra lange lijn. Daar geniet net zo veel van.

Storm heeft best al wat geleerd in zijn leven. De basiscommando’s zitten er goed in. Voor een voertje wil hij ook graag werken. Pas wel op je vingers, voer is voor hem goud! We denken dat hij nog makkelijk nieuwe commando’s aan kan leren. Zolang dat maar op een vriendelijke manier wordt aangeleerd.

Storm lijkt aan te geven dat hij in het verleden wat hard behandeld is… daar zien we onzekerheid uit voortkomen. Als Storm te veel gepusht wordt weet hij het niet meer, raakt overprikkeld en kan dan wat hard naar voren komen. Blijf je door duwen, dan zal Storm een hap kunnen geven. Rust is voor hem een kernwoord. Hoe rustiger zijn baas of omgeving, hoe rustiger Storm is. En dan is hij ook een lieve en aanhankelijke hond. Hij zal wat meer tijd nodig hebben om te wennen in een nieuw huis.

Storm heeft dus met andere honden samengewoond, maar met de Rottweiler klikte het totaal niet. Ook dat heeft geleid tot stress en spanning. We zoeken voor Storm een huishouden zonder andere honden, waar hij rust en ontspanning kan vinden zonder zich druk te hoeven maken over een andere hond.

Omdat hij nog niet stabiel is en nog heel wat spanning meedraagt vanuit zijn vorige plek, zoeken we een huishouden zonder kinderen voor hem. We weten niet of hij bij katten kan, en zoeken ook dat liever niet op. Het is onbekend of hij alleen thuis kan zijn, in zijn vorige huishouden was zijn baas eigenlijk altijd thuis. Mogelijk moet dat dus helemaal opgebouwd worden, of moet hij in een huishouden terecht komen waar hij niet alleen hoeft te zijn.

Deze senior herder verdient het om nog een fijn pensioen te mogen doorbrengen bij mensen die hem dat gunnen. Liefst mensen zonder kinderen/katten/honden, die veel thuis zijn, een tuin hebben en vooral een rustige en ontspannen basis voor hem kunnen creëren.

Heeft u interesse in Storm? Dan kunt u zich aanmelden via de mail. Kopieer dan de vragen die hieronder staan, en beantwoord ze uitgebreid in een mail. De mail kunt u sturen naar info@dierenopvangdewissel.nl.

– Wat zijn uw adres/contactgegevens (graag incl. postcode en telefoonnummer)?

– Hoeveel tijd zou de hond bij alleen thuis moeten zijn (bijv. in verband met werk, nu en in de toekomst)?

– Wat is uw gezinssamenstelling (echtpaar, kinderen, alleen)?

– Wat voor woning heeft u (rijtjeshuis, 2onder1kap, tuin etc)?

– Heeft u nog meer huisdieren?

– Heeft u ervaring met honden?

– Zou u met de hond op cursus gaan?

– Wat wilt u nog meer kwijt over uw situatie\positieve punten\leuke dingen voor ons om te weten over u?

We nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling en nemen contact op met de mensen die we selecteren. Bij heel veel aanvragen zullen we niet de mails beantwoorden die niet uitgenodigd worden, houd daarvoor de site goed in de gaten. Wanneer er bij Storm staat dat hij gereserveerd is, dan zijn alle geselecteerde mensen al uitgenodigd, en weet u dat u helaas niet bij deze selectie zit.

Nieuwsgierig?