Qor
GeslachtMannelijk
SoortHond
RasKruising windhond
Kan bij kattenOnbekend, niet aan te raden
Kan bij hondenBij sociale honden die hij goedkeurt
Kan bij kinderenOnbekend
Gesteriliseerd / gecastreerdJa
Speciale zorgNooit los buiten!
Kan alleen thuis zijnOnbekend
Kan in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent basiscommando'sNauwelijks, wel goed trainbaar
SchofthoogteOngeveer 50 cm.
VachtverzorgingWeinig
Kan los lopenNee, nooit!

Deze prachtige jongen met zijn innemende blik hebben ze Qor genoemd. Hij is ongeveer een jaar oud en een mooi windhondje om te zien. Zijn achtergrond is volkomen onbekend.

Qor kwam als zwerfdier binnen. Voordat Qor zich liet vangen heeft hij een aantal weken de gemoederen flink bezig gehouden. Halverwege februari kwam de eerste melding binnen. In een klein gehuchtje in Drenthe werd Qor gespot. Niemand in de buurt kende hem of had ook maar enig idee waar hij vandaan kon komen. Qor bleef rondhangen in het gehuchtje maar liet zich niet vangen. Er werden instanties ingeschakeld en er werd een vangkooi geplaatst. Het eten in de vangkooi vond Qor heerlijk, hij wist als een ware Houdini het eten uit de vangkooi te vissen en er zelf niet in te stappen. Wat men ook probeerde Qor liet zich niet vangen.

Op zeven maart kwam dan uiteindelijk het verlossende telefoontje. Qor was gevangen en werd naar ons toegebracht. We verwachten toch een enigszins iets terughoudende hond vanwege zijn wekenlange zwerftocht maar Qor bleek een knuffelbeer eerste klas. Hij wilde toen, en nu nog steeds, erg graag aangehaald worden en genoot zichtbaar van alle aandacht. Zijn liefde voor eten heeft hij nog steeds. Hij is daardoor wel goed trainbaar en de aandacht is goed te vangen.

Of Qor  met katten, konijnen, kippen etc. kan is een groot vraagteken en een klein risico… Gezien hoe snel hij is en dat hij een hoge jachtdrift heeft is dit zeker niet direct aan te raden! Zijn gedrag in huis is ook een beetje een verrassing. Hij is snel en lenig en staat zonder moeite op de tafel. Neem de tijd voor hem en train hem met geduld en een zachte hand. Grote kans dat hij dan ook in huis een fijne en lieve huisgenoot zal worden. We raden het zeker af om hem buiten los te laten! Als het een beetje tegenzit ben je dus weer weken bezig met hem te vangen…. en heeft hij ondertussen wel van alles gevangen. Laat hem lekker uit aan de riem, dat doet hij supergoed en vindt hij ook geen probleem. Als u uw tuin goed afzet dan kan hij daar lekker rennen en gek doen. En mist hij het helemaal niet dat hij buiten niet los kan. Neem deze verantwoordelijkheid serieus, voor zijn eigen veiligheid en die van anderen.

Qor is inmiddels op zoek naar een nieuw huisje. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer één jaar. Bij ons is Qor wisselend naar andere honden. Honden van zijn “eigen soort” kan hij wel goed mee overweg. Hij loopt netjes mee aan de lijn. Qor is een actieve jongen die veel beweging nodig heeft. Onbekend is het nog hoe Qor op kinderen zal reageren.

Hij is inmiddels gecastreerd en voorzien van een chip. De nodige inentingen zijn gegeven en Qor is er eigenlijk wel klaar voor om te gaan verhuizen.

Voor Qor zoeken we mensen die het ras kennen en die hem de beweging willen en kunnen geven die hij zo nodig is.

Kernwoorden:
– goed aan de riem
– vriendelijk
– jachthond, kan niet los!
– redelijk sociaal naar andere honden
– goed omheinde tuin!

Heeft u interesse in Qor? Neem dan contact op met De Wissel in Leeuwarden via 058-2664300. Berichtjes via de site en mail verwijzen we ook terug naar dit telefoonnummer.

Nieuwsgierig?