Max
GeslachtMannelijk
SoortHond
RasKruising Dalmatier/Herder
Kan bij kattenJa
Kan bij hondenMatig, alleen bij teefjes
Kan bij kinderenJa, oudere kinderen
Gesteriliseerd / gecastreerdJa
Speciale zorgBlaft snel bij alleen thuis zijn
Moet naar buitenJa
Wordt graag aangehaaldJa
Kan alleen thuis zijnJa, 1 dagdeel, maar kan wel blaffen
Kan in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed, kan wel trekken
Kent basiscommando'sJa
ZindelijkJa
WaaksheidJa
VachtverzorgingWeinig

Max is een beauty om te zien! Een jonge gecastreerde reu van bijna 2 jaar oud. En een kruising die je er waarschijnlijk niet meteen uit haalt! Hij is namelijk een kruising Dalmatiër x herder! Een energieke jonge kerel met een karakter om u tegen te zeggen. Waarom zit hij dan in het asiel? Hij blaft te veel wanneer hij alleen gelaten wordt. En dat kan niet in elke woonsituatie. Daarom zoekt Max nu naar een plekje waar hij weinig alleen hoeft te zijn, of waar hij niet snel gehoord zal worden door buren.

Max is een energieke jonge hond in de bloei van zijn leven. Hij heeft graag iets te doen. Hij is een actieve hond, voor actieve mensen. Geen pensionado en een kort rondje om de kerk. Hij wil aan de slag. En dan thuis lekker rustig een tukje doen en een rustige brave hond zijn. Max is slim en kan goed leren. Iemand die nog verder wilt met trainen zal aan hem een heerlijke hond hebben.

Hij is ook sociaal en gek op mensen. Hij heeft in een gezin geleefd en is altijd vriendelijk en goed met mensen geweest. Hij is regelmatig in contact geweest met kinderen, groot en klein, en dat is altijd goed gegaan. Maar omdat Max te beschermend is tegenover voer en speeltjes, plaatsen we hem niet in een gezin met kinderen. Als hij eenmaal iets vast heeft, krijg je het niet zo makkelijjk meer terug. Met kinderen kan dat een risicovolle situatie worden. Max is verder wel echt gek op mensen. Hij kan bij bezoek wel even wat druk worden en opspringen. Maar echt uit opwinding, niet uit agressie. Dit is gedrag dat nog vraagt om een beetje training. Wij denken dat dat wel moet lukken met deze leergierige jongen.

Max kan wel even alleen thuis zijn, maar reageert dus snel op prikkels (geluid of zicht). En dan blaft hij. Als de gordijnen dicht waren, en de radio aan, dan ging het al een stuk beter. Maar wanneer je aan beide kanten buren hebt en toch wel eens alleen moet blijven, dan leidt dat al snel tot klachten. We zoeken daarom mensen die weinig tot niet hem alleen hoeven te laten. En wanneer dat wel even moet, dat er niet meteen mensen zijn die er last van hem. Bijvoorbeeld mensen in een vrijstaand huis. We plaatsen Max niet op een flat, in een drukke woonwijk of midden in een centrum wegens zijn prikkelgevoeligheid, en daardoor blafgedrag.

In huis is hij verder rustig en braaf wanneer hij zijn energie buiten kwijt kan. Dan slaapt hij snachts ook lekker in de woonkamer op zijn kleed. Hij hoeft niet in de bench, hij maakt niets stuk. Hij is goed zindelijk en kent de commando’s. Ook kan hij prima mee in de auto. Hij vindt  het prachtig als hij mee mag op avontuur. Uiteraard is hij nog hartstikke speels en vermaakt hij zich heerlijk met ballen of spelletjes met zijn baasje.

Max heeft samengewoond met katten en dat ging heel erg goed. Ze lagen ook vaak samen te slapen! Met honden is ook redelijk sociaal, reuen vindt hij wel duidelijk minder leuk dan teefjes. Ook kleine hondjes vindt hij niet erg leuk. Houd daar rekening mee wanneer hij ergens los is. Of maak de keus om hem lekker aangelijnd te houden en alleen te laten spelen met vertrouwde teefjes.

Voor deze leuke jongen zoeken we een gezellig huishouden waar hij weinig alleen hoeft te zijn en kan genieten van actieve uitjes. Mensen die graag verder willen met zijn training en niet snel problemen zullen hebben met wat extra geblaf (wat eigenlijk alleen een probleem is wanneer Max alleen is). Liefst mensen die buitenuit wonen, ruimte buiten hebben voor Max en waar Max niet snel overlast kan veroorzaken (daarom plaatsen we hem niet in een flat,  drukke woonwijk of midden in een centrum).

Heeft u interesse in Max? U kunt u aanmelden via de mail. Kopieer dan de vragen die hieronder staan, en beantwoord ze uitgebreid in een mail. De mail kunt u sturen naar info@dierenopvangdewissel.nl.

– Wat zijn uw adres/contactgegevens (graag incl. postcode en telefoonnummer)?

– Hoeveel tijd zou de hond bij alleen thuis moeten zijn (bijv. in verband met werk, nu en in de toekomst)?

– Wat is uw gezinssamenstelling (echtpaar, kinderen, alleen)?

– Wat voor woning heeft u (rijtjeshuis, 2onder1kap, tuin etc)?

– Heeft u nog meer huisdieren?

– Heeft u ervaring met honden?

– Zou u met de hond op cursus gaan?

– Wat wilt u nog meer kwijt over uw situatie\positieve punten\leuke dingen voor ons om te weten over u?

We nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling en nemen contact op met de mensen die we selecteren. Bij heel veel aanvragen zullen we niet de mails beantwoorden die niet uitgenodigd worden, houd daarvoor de site goed in de gaten. Wanneer er bij Max staat dat hij gereserveerd is, dan zijn de geselecteerde mensen al uitgenodigd, en weet u dat u helaas niet bij deze selectie zit.

Nieuwsgierig?