Lotte
GeslachtVrouwelijk
SoortHond
RasLabrador (kruising)
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij hondenJa
Kan bij kinderenJa, vanaf 12 jaar
Speciale zorgRechtlijnig lopen en zwemmen, ivm heupen
Wordt graag aangehaaldJa
Kan alleen thuis zijnNee
Kan in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent basiscommando'sJa
ZindelijkJa
VachtverzorgingWeinig

Lotte is een labrador teefje van bijna 9 jaar oud. Ze is een schat van een hond. En alles wat je van een Labrador mag verwachten: lief, vriendelijk, vrolijk, en gezellig. Deze lieve dame heeft al een leven achter de rug, en verdient nu dat ene heerlijke plekje waar ze oud mag worden. Wegens gezondheidsproblemen van haar laatste eigenaar is ze opnieuw op zoek naar een fijn huis.

Lotte is een favorietje op het asiel, iedereen kan met haar een rondje gaan wandelen en ze vindt iedereen gezellig. Elke morgen weer stapt ze zonder ochtendhumeur uit haar mand en is ze weer klaar voor een dag vol gezelligheid. Daar houdt Lotte van, lekker onder de mensen zijn. Ze is niet een hond om alleen te laten in huis, dat vindt ze maar niks. We zoeken dan ook mensen die veel thuis zijn (of afwisselend thuis zijn) zodat ze zo weinig mogelijk alleen hoeft te zijn. Ze maakt niks stuk, maar gaat wel uit het raam kijken en blaffen als ze alleen thuis is.

In huis is Lotte verder een brave hond, ze is rustig en heeft weinig eisen. Een warme zachte mand en aandacht zijn eigenlijk de belangrijkste eisen! Het is goed voor haar om regelmatig buiten te komen en lekker te wandelen. Maar apporteren, rennen en stoeien met andere honden is voor haar niet verstandig. Ze heeft twee versleten heupen en die moeten niet te veel opdonders krijgen. Ze staat daarvoor ook op pijnstillers en dat gaat supergoed. Ze voelt zich nu kiplekker, maar het blijft juist daarom belangrijk om haar te begeleiden in haar actie: ze wil misschien wel veel, maar moet vooral rechtlijnig lopen of zwemmen.

Lotte lijkt verder een makkelijke hond die op veel plekken terecht zal kunnen. Zolang ze maar lekker onder de mensen is.

Heeft u interesse in Lotte? Neem dan telefonisch contact op met De Wissel in Leeuwarden via 058-2664300.

Nieuwsgierig?