Ivo
GeslachtMannelijk
SoortHond
RasKruising
Kan bij kattenNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kinderenNee
Speciale zorgverlatingsangst en onzekerheid
Wordt graag aangehaaldJa, na het opbouwen van een band
Kan alleen thuis zijnNee
Kent basiscommando'sNee
ZindelijkJa
WaaksheidJa
VachtverzorgingWeinig
Kan los lopenNee

Ivo is een jonge hond met een roerige start. Hij is nu 10 maanden oud en heeft al heel wat meegemaakt. Dat betekent dat hij een specifiek plekje zoekt om te wonen, en helaas heeft hij dat nog niet kunnen vinden. Wij gaan nu ons best doen voor deze jonge hond.

Ivo is een Roemeense zwerfhond die via omzwervingen in Nederland terecht is gekomen. Mogelijk heeft hij een moeilijke jeugd gekend op straat en heeft hij van die ervaringen een deukje opgelopen. In Nederland heeft hij nu 2 huisjes gekend, maar helaas net niet wat hij zoekt. Ivo is wel netjes ingeënt, gechipt en verzorgd. Aan medische zorg en liefde heeft het hier in Nederland niet gelegen.

Ivo is een hondje dat graag bij zijn baasjes is. Hij heeft heel veel moeite met alleen thuis zijn en kan dat echt nog niet. Dan kan hij flink blaffen en huilen. Het is daarom belangrijk om Ivo eerst goed te laten wennen aan zijn nieuwe huis en baasjes, voordat de start met training wordt gestart. Houd een slag om de arm hierbij, het kan zijn dat Ivo het altijd moeilijk blijft vinden om alleen thuis te zijn. We willen hem daarom niet op een flat of iets dergelijks plaatsen. Dat zal met blaffen al snel een probleem worden.

Ivo is ontzettend lief voor zijn baasjes. Belangrijk is om op zijn tempo een band op te bouwen, maar is dat eenmaal gelukt, dan is hij erg lief en aanhankelijk. Het is een hondje dat hunkert naar stabiliteit en rust. We plaatsen hem niet in een gezin met kinderen. Dat zal teveel prikkels opleveren, en we weten niet of Ivo kinderen leuk vindt.

Zijn leven in Roemenië is verder onbekend. Wel zien we een hondje dat moeite heeft met andere honden en katten. We zoeken daarom een huishouden zonder andere dieren voor hem. Of zijn staart gecoupeerd is, of dat hij die op een andere manier is verloren is ons ook onbekend.

Ivo is niet gecastreerd, maar dat raden we voorlopig ook niet aan. Zijn angst en onzekerheid is nu nog veel te groot. Ga je hem castreren, dan neemt dat alleen maar toe. De aandachtspunten die hij heeft zullen ook niet opgelost worden door castratie. Geef hem eerst tijd en een stabiel leven en kijk hoe hij vooruit gaat. Mogelijk is castratie voor hem helemaal niet nodig.

Ivo is dus een hondje met een rugzakje, en niet geschikt voor iedereen. We willen u ook echt vragen om serieus op hem te reageren omdat we hem nu in 1 keer op de juiste plek willen krijgen. Het liefst bij mensen die ervaring hebben met buitenlandse honden met aandachtspunten, weten wat het inhoudt om zo’n hondje op te nemen en te laten herstellen. En begrijpen dat niet alles mogelijk zal zijn met Ivo.

Heeft u interesse in Ivo? Dan kunt u zich aanmelden via de mail. Kopieer dan de vragen die hieronder staan, en beantwoord ze uitgebreid in een mail. De mail kunt u sturen naar info@dierenopvangdewissel.nl.

– Wat zijn uw adres/contactgegevens (graag incl. postcode en telefoonnummer)?

– Hoeveel tijd zou de hond bij alleen thuis moeten zijn (bijv. in verband met werk, nu en in de toekomst)?

– Wat is uw gezinssamenstelling (echtpaar, kinderen, alleen)?

– Wat voor woning heeft u (rijtjeshuis, 2onder1kap, tuin etc)?

– Heeft u nog meer huisdieren?

– Heeft u ervaring met honden?

– Zou u met de hond op cursus gaan?

– Wat wilt u nog meer kwijt over uw situatie\positieve punten\leuke dingen voor ons om te weten over u?

We nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling en nemen contact op met de mensen die we selecteren. Bij heel veel aanvragen zullen we niet de mails beantwoorden die niet uitgenodigd worden, houd daarvoor de site goed in de gaten. Wanneer er bij Ivo staat dat hij gereserveerd is, dan zijn alle geselecteerde mensen al uitgenodigd, en weet u dat u helaas niet bij deze selectie zit.

Nieuwsgierig?