Elmo
GeslachtMannelijk
SoortHond
RasKruising
Kan bij kattenOnbekend, mogelijk wel
Kan bij hondenJa
Kan bij kinderenOnbekend
Gesteriliseerd / gecastreerdJa
Speciale zorgLijkt geen commandos te kennen
Wordt graag aangehaaldJa
Kan alleen thuis zijnOnbekend
Kan in de autoOnbekend
Gedrag aan de lijnGoed
Kent basiscommando'sNee
ZindelijkJa
Schofthoogteong. 65 cm
VachtverzorgingRegelmatig borstelen
Kan los lopenNee, luistert niet los

Elmo is een redelijk grote kruising reu van ongeveer 4 a 5 jaar oud. Deze knappe jongen met zijn lichte ogen is bij ons gekomen zonder enkele geschiedenis. Hij is gevonden en nooit meer opgehaald. Daarom weten we niet veel van hem wat betreft zijn gedrag in een huiselijke situatie.

Wat we wel weten van Elmo is dat hij een ontzettend lieve hond is en eigenlijk wel omschreven kan worden al allemansvriend. Soms vindt hij een nieuw persoon een beetje spannend, maar als je hem even tijd geeft dan ziet hij al heel snel dat je te vertrouwen bent. En komt hij los! Elmo is gek op aandacht en is heel graag bij je. Hij kan ontzettend knuffelen en kroelen met je en wil graag uitdagen tot spel.

Op de speelweide kan hij heerlijk rennen en losgaan! Hij heeft lange benen en vindt het heerlijk om die even te strekken. Hij is niet echt een apporteerhond, maar zoekt wel contact met je tijdens zijn spel. Samen rennen en gek doen is meer zijn ding. Aan de lijn loopt hij eigenlijk keurig mee. Wel heeft hij even gehad dat hij niet verder dan de oprit durfde. Maar inmiddels is hij daar overheen en loopt hij ook lekker mee door de wijk en dergelijke.

Hoe Elmo verder in huis zal zijn is niet bekend. We weten dus niets van zijn achtergrond. We gokken, gezien zijn uiterlijk, erop dat hij een buitenlandse herplaatser is geweest. Maar zeker kunnen we niet zijn. We weten dus niet of hij beneden kan slapen, in een bench wil/moet, of hij alleen thuis kan zijn, of hij autorijden leuk vindt, of hij bij katten kan wonen, of hij bij kinderen vertrouwd is etc.

We zien hier wel dat hij heel goed reageert op andere honden. Hij is nieuwsgierig en vriendelijk en daagt uit tot contact en spel. We denken dat hij prima overweg kan met andere sociale honden. Uiteraard kunnen we hier een kennismaking regelen met uw hond en Elmo. Dan zien we al snel of dat een match zal zijn of niet.

Hetzelfde geldt een beetje voor kinderen. We hebben hier nog niet kunnen oefenen met kinderen. Wel is het mogelijk dat u langskomt met de kinderen en dat we hier voorzichtig gaan aftasten hoe dat gaat. Gezien zijn ontzettend sociale inslag is er namelijk best een goede kans dat hij bij kinderen zou kunnen. Oudere kinderen zal waarschijnlijk sowieso geen probleem zijn. Wel is hij behoorlijk lomp wanneer hij opspringt.

Elmo is heel graag bij mensen. Zo graag, dat we denken dat hij liever niet veel alleen zal zijn thuis. En misschien zelfs een beetje verlatingsangst heeft. Hier hangt hij erg aan gezelschap en vindt hij het niet leuk als we hem alleen moet laten. Ook kan hij met gemak een deur open maken. We zoeken daarom een huishouden waar hij altijd wel iemand om zich heen zal hebben.

Het zou mooi zijn als u wat ervaring heeft met honden, Elmo is soms een klein beetje onzeker. Het is mooi als u dat goed kunt herkennen en dan de juiste stappen neemt met hem. Corrigeren is uit den boze bij een hond als deze. Herkennen, begeleiden en belonen is de juiste weg met hem.

Heeft u zin in een fantastisch knap verrassingspakketje met sociale inslag? En is er altijd iemand thuis bij u? Neem dan contact op voor een kennismaking met Elmo. U zich aanmelden via de mail. Kopieer dan de vragen die hieronder staan, en beantwoord ze uitgebreid in een mail. De mail kunt u sturen naar info@dierenopvangdewissel.nl.

– Wat zijn uw adres/contactgegevens (graag incl. postcode en telefoonnummer)?

– Hoeveel tijd zou de hond bij alleen thuis moeten zijn (bijv. in verband met werk, nu en in de toekomst)?

– Wat is uw gezinssamenstelling (echtpaar, kinderen, alleen)?

– Wat voor woning heeft u (rijtjeshuis, 2onder1kap, tuin etc)?

– Heeft u nog meer huisdieren?

– Heeft u ervaring met honden?

– Zou u met de hond op cursus gaan?

– Wat wilt u nog meer kwijt over uw situatie\positieve punten\leuke dingen voor ons om te weten over u?

We nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling en nemen contact op met de mensen die we selecteren. Bij heel veel aanvragen zullen we niet de mails beantwoorden die niet uitgenodigd worden, houd daarvoor de site goed in de gaten. Wanneer er bij Elmo staat dat hij gereserveerd is, dan zijn alle geselecteerde mensen al uitgenodigd, en weet u dat u helaas niet bij deze selectie zit.

Nieuwsgierig?