Charlie
GeslachtVrouwelijk
SoortHond
RasKangal/Anatolische Herder
Kan bij kattenNee
Kan bij hondenNiet aan te raden
Kan bij kinderenNiet ideaal bij kinderen
Speciale zorgMoet naar buiten op een erf/afgesloten stuk, is niet uit te laten
Moet naar buitenJa
Wordt graag aangehaaldJa, na het opbouwen van een band
Kan alleen thuis zijnJa, 1 dagdeel
Gedrag aan de lijnSterk, trekt.
Kent basiscommando'sJa
ZindelijkJa
WaaksheidJa
VachtverzorgingRegelmatig borstelen
Kan los lopenNee, mag niet los buiten haar eigen erf

Charlie is een jonge Anatolische Herder teef van 3,5 jaar jong. Ze is een prachtige verschijning om te zien, al is het alleen maar om hoe groot ze is! Deze grote dame zoekt een specifiek plekje waar ze zichzelf kan zijn.

Charlie is een reuzin van een hond, en minstens zo sterk. Deze meid zoekt een zeer specifiek plekje bij een baas met kennis van het ras. Ze is geen beginnershond aangezien haar rasspecifieke eigenschappen zeker niet bij iedereen passen. Het ras is eigenzinnig, zelfstandig, waaks en niet altijd van het samenwerken. Vreemde honden en mensen zijn niet per definitie welkom. Deze honden zijn gefokt om zelfstandig te werken. Ze verdedigen zonder aanwezigheid van de herder een kudde schapen tegen wolven en beren. Ze hebben mensen daar niet bij nodig en passen daarom vaak lastig in de Nederlandse samenleving waar we eigenlijk ontzettend veel verwachten van honden.

Charlie is daardoor geen hond voor in een rijtjeswoning en hoort niet thuis in een stad of dorpskern. Ze zoekt een afgesloten erf waar ze veel buiten kan zijn en niet aan een lijntje hoeft te lopen. Ze is namelijk echt veel te sterk om normaal mee te lopen. Als ze even haar kracht inzet, sta je zo 10 meter verder! Ze is nog ontzettend speels en energiek en moet die energie wel elke dag even kwijt kunnen. Een afgezet stuk grond is daarom wel een vereiste. Deze energie maakt haar wel erg leuk en ze zet dit niet in om te overheersen. Een sprongetje van haar is alleen meteen wel een sprong van bijna 2 meter hoog! Even opspringen betekent ook meteen een flinke duw, je moet goed in je schoenen staan!

Gelukkig is Charlie wel een heel vriendelijke hond die graag bij je is. Ze is enthousiast in haar begroeting en lijkt niet extreem eenkennig. Ze laat zich hier goed aanlijnen door de mensen en is vooral vrolijk omdat ze mee naar buiten gaat. Het kan zijn dat het typische eenkennige en waakse karakter van de Anatool nog wel wat meer naar boven komt wanneer ze echt een eigen plek heeft en zich thuis voelt in haar nieuwe huis. Iets om rekening mee te houden.

We plaatsen haar het liefst bij volwassenen zonder kinderen. We kennen haar niet goed genoeg om te garanderen dat ze goed bij kinderen kan. Gaat het niet, dan is ze enorm groot, sterk en lomp. Een kind zal onmiddellijk het onderspit delven. Dat willen we kinderen, en de hond, niet aandoen.

Charlie komt uit een groep Anatolische herders en heeft daar een tijd mee samengeleefd. Dat ging prima. De honden waren sociaal naar elkaar en voor zover bekend zijn er geen problemen onderling geweest. Toch zijn we voorzichtig met haar plaatsen bij andere honden. Het liefst dan bij een andere Anatool, zoals een sociale reu waar bekend van is dat die goed met teven kan. Ze laat niet over zich heen lopen en zal wel laten merken als ze bepaald gedrag niet waardeert van een andere hond. Kleinere honden of honden met een totaal andere temperament of karakter raden we niet aan bij haar. Het is onbekend of ze bij katten kan.

We hebben weinig informatie over haar achtergrond en kennen haar nog niet lang. Daarom kunnen nog niet veel vertellen over zaken als alleen thuis zijn, hoe ze in huis is, hoe ze in de auto is etc.

Wat zoeken we dan precies voor deze grote dame? Een plek waar ze met haar sterke karakter niet snel in de problemen komt en waar ze niet de typische Nederlandse huishond hoeft te zijn. Mogelijk kan ze geplaatst worden bij een sociale reu van het zelfde kaliber. Een vrijstaand huis/boerderij met afgesloten erf waar ze veel buiten kan zijn, mag waken, eventueel apart gezet kan worden wanneer er bezoek komt mocht dat nodig zijn, en niet aangelijnd uitgelaten hoeft te worden. Een plek waar er niet meteen geklaagd wordt als ze joelt of blaft en waar ze de aandacht krijgt die ze verdient.

Heeft u interesse in Charlie? Dan kunt u zich aanmelden via de mail. Kopieer dan de vragen die hieronder staan, en beantwoord ze uitgebreid in een mail. De mail kunt u sturen naar info@dierenopvangdewissel.nl.

– Wat zijn uw adres/contactgegevens (graag incl. postcode en telefoonnummer)?

– Hoeveel tijd zou de hond bij alleen thuis moeten zijn (bijv. in verband met werk, nu en in de toekomst)?

– Wat is uw gezinssamenstelling (echtpaar, kinderen, alleen)?

– Wat voor woning heeft u (rijtjeshuis, 2onder1kap, tuin etc)?

– Heeft u nog meer huisdieren?

– Heeft u ervaring met honden?

– Zou u met de hond op cursus gaan?

– Wat wilt u nog meer kwijt over uw situatie\positieve punten\leuke dingen voor ons om te weten over u?

We nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling en nemen contact op met de mensen die we selecteren. Bij heel veel aanvragen zullen we niet de mails beantwoorden die niet uitgenodigd worden, houd daarvoor de site goed in de gaten. Wanneer er bij Charlie staat dat ze gereserveerd is, dan zijn alle geselecteerde mensen al uitgenodigd, en weet u dat u helaas

Nieuwsgierig?